ΠολιτικήΠολιτισμός

Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου:   Η Περιφέρεια στηρίζει την εξέλιξη, τις δραστηριότητες και την αναβάθμιση των Μουσείων στα Ιόνια Νησιά

256views

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ – 18 ΜΑΙΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ

Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου:

 

Η Περιφέρεια στηρίζει την εξέλιξη, τις δραστηριότητες

και την αναβάθμιση των Μουσείων στα Ιόνια Νησιά

 

 

Με το φετινό παγκόσμιο μήνυμα “Η δύναμη των Μουσείων” ερχόμαστε κοντά στον πολύπλευρο ρόλο των μουσείων στην σύγχρονη κοινωνία.

 

Από χώροι θαυμασμού της ιστορίας και της τέχνης γίνονται χώροι καινοτομίας, πολιτιστικών ανταλλαγών, νέων τεχνολογιών, συναντήσεων καλλιτεχνών και διαλόγου της τέχνης με την κοινωνία.

 

Γίνονται φορείς ευαισθητοποίησης στις νέες προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης, της πολιτισμικής ταυτότητας και της ατομικής ευθύνης για την επιτυχία των συλλογικών στόχων.

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει σταθερά τις πρωτοβουλίες των Μουσείων σε όλα τα νησιά, συνεργάζεται με τοπικούς φορείς και το Υπουργείο Πολιτισμού για την αναβάθμισή τους και τις κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας τους.

 

“Η υποστήριξη στα Μουσεία μας, μικρά και μεγάλα, αποτελεί χρέος στην ιστορία, τον πολιτισμό και καθήκον μας για το μέλλον των κοινωνιών μας”, δηλώνει η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.