ΚοινωνίαΟρθοδοξία

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η  Παναγία της Λουτριώτισσας στη Σάμη!

261views

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η  Παναγία της Λουτριώτισσας στη Σάμη!

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Παναγία της Λουτριώτισσας στη Σάμη την Τετάρτη με Εσπερινό στην Υπ. Θεοτόκο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Δημήτριος και με τη συμμετοχή πολλών άλλων Ιερέων και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στην πόλη της Σάμης!

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη μεγάλη γιορτή της Πολιούχου της Σάμης (Παναγίας του Λουτρού) παραβρέθηκαν πλήθους πιστών και επισήμων, η Φιλαρμονική της Σάμης “Θέμος Αμούργης” καθώς και οι Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές της πόλης!

Όπως τόνισε στους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος εορτάσθηκε το Αντιμήρι της Παναγίας και του Αγίου Γερασίμου (τα Εννιάμερα της Παναγίας και του Αγίου Γερασίμου δηλαδή) στη γεμάτη ιστορία πόλη της Σάμης!

Στη Λειτουργία και Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους γεμάτους πιστών δρόμους της Σάμης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Σάμης Γεράσιμος Μονιάς και οι πολιτευτές στο Δήμο της Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας και Στέλιος Σπαθής, o πολιτευτής Νικόλαος Φαραντούρης καθώς και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λευτέρης Στελλάτος, Σπύρος Γαλιατσάτος, Νίκος Νικολάτος, Βαγγέλης Αγγελάτος και ο Σωτήρης Κουρής!

Στη συνέχεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε το μεγάλο πανηγύρι στο Λιμάνι της Σάμης με υπέροχη μουσική, χορό, άφθονο φαγητό και ποτό καθώς και μια πλούσια λαχειοφόρος κλήρωση που κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Και του χρόνου!

Σπύρος Καγκάδης

https://youtu.be/rs7a50cGKHM?feature=shared

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.