Πολιτική

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

276views
Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.
Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Αργοστόλι, 1-5-2022
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Μετά από μια μακρά περίοδο υποαπασχόλησης και «μισής αμοιβής», υψηλής ανεργίας, απλήρωτων υπερωριών και χαμηλών μισθών, η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην μέγγενη της ακρίβειας και των λογαριασμών ρεύματος.

Η οικονομία δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, οι κρατικές παρεμβάσεις στο σύστημα αμοιβών και η κατάργηση, ουσιαστικά, των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων δεν επιτρέπει δίκαιες αμοιβές, η κυβέρνηση αρνείται να παρέμβει στον έλεγχο των τιμών ενέργειας. Τη «ζούγκλα» με τους λογαριασμούς ρεύματος την πληρώνει δυσανάλογα ακριβά η ελληνική οικογένεια. Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση!
Αυτή η αρνητική συγκυρία, ο πόλεμος στην Ευρώπη με την εισβολή της Ρωσίας σε ένα ανεξάρτητο κράτος, το χάσμα μεταξύ προκλητικού πλούτου και φτωχοποιημένων στρωμάτων, τα περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά και η απουσία προοπτικής για τους εργαζόμενους δίνει σύγχρονο περιεχόμενο στο διαχρονικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. είναι το Κίνημα που ταυτίστηκε με τους αγώνες και τα οράματα των εργαζομένων. Και ως κυβερνητικός φορέας υλοποίησε τα δίκαια αιτήματα τους για αμοιβές και δικαιώματα, για την ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους που πριν 40 χρόνια ήταν ανύπαρκτο στη χώρα μας.
Θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων για δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης, για δίκαιες αμοιβές, για την προοπτική στη Νέα Γενιά.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.