ΚοινωνίαΤουρισμός

Διεθνής Αναγνώριση του Ιονίου Πανεπιστημίου σε Έρευνα που αφορά τον Τουρισμό

121views

Διεθνής αναγνώριση για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μετά τη δημοσίευση έρευνας έπειτα από ανώνυμη κρίση σε διεθνές περιοδικό με έναν από τους υψηλότερους δείκτες απήχησης στο τομέα του (IF 3.9) που αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό. Ο τίτλος της μελέτης είναι Alternative Forms of Tourism: A Comparative Study of Website Effectiveness in Promoting UNESCO Global Geoparks and International Dark Sky Parks. Η έρευνα είναι μια συνεργασία ακαδημαϊκών του Ιονίου Πανεπιστημίου από το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (Εργαστήριο Νέων Μέσων Επικοινωνίας και Ευχρηστίας), το  Τμήμα Πληροφορικής και φυσικά το Τμήμα Τουρισμού.

Η Κεφαλονιά διαθέτει το πρώτο Διεθνές Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού στην Ελλάδα αλλά και Γεωπάρκο. Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι το μεγάλο στοίχημα με όφελος για όλους. Με πρώτη προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.