Πολιτική

Ήταν “δίκαιος” ο θρίαμβος της Νέας Δημοκρατίας αλλά θέλει συνέχεια!

320views
Ήταν “δίκαιος” ο θρίαμβος της Νέας Δημοκρατίας αλλά θέλει συνέχεια!
Παραδόξως κεντρικό σύνθημα του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τις ιστορικές βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαίου 2023 ήταν “Δικαιοσύνη Παντού.”
Αν και θα διαφωνούσαμε στα περισσότερα ιδεολογικά θέματα με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και την εφαρμογή ή όχι των πολιτικών του (λόγω των προηγούμενων γνωστών “κωλοτούμπων” του) πρέπει να παραδεχτούμε όλοι πως η νίκη θρίαμβος της Νέας Δημοκρατίας με 40,79% έναντι 20,07% του ΣΥΡΙΖΑ και 11,46% του ΠΑΣΟΚ ήταν πράξη πολιτικής “δικαιοσύνης” εκ μέρους του Ελληνικού λαού στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και των μελών της πανάξιας κυβέρνησης του για σχεδόν 4 χρόνια!
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για να μη ξεχνάμε, υπήρξε η μοναδική κυβέρνηση στην πρόσφατη πολιτική ιστορία μας που παρά τα πρωτοφανείς ιστορικά εμπόδια τα υπερπήδησε με μεγάλη επιτυχία (ειδικά την παγκόσμια πανδημία του Κορονοϊού, τον απρόκλητο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις τους στις τιμές της ενέργειας και του πληθωρισμού) και τήρησε όλες τις προηγούμενες προεκλογικές υποσχέσεις της στον Ελληνικό λαό!
Έτσι ήρθαν, χάρη στις ξεχωριστές ικανότητες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των στελεχών του, πληθώρα νέων τεράστιων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, δημιουργήθηκαν 300.000 θέσεις εργασίας μειώνοντας την ανεργία στην Ελλάδα κατά -7% περίπου στα 4 χρόνια διακυβέρνησης τους και το δημόσιο χρέος της χώρας μας παρά τα απολύτως αναγκαία μέτρα στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων λόγω των παραπάνω προαναφερόμενων πρωτοφανείς κρίσεων αναμένεται να μειωθεί φέτος για πρώτη φορά στο 160% του ΑΕΠ!
Όλα αυτά τα θετικά για τις τσέπες των συμπολιτών μας και ενός αισιόδοξου μέλλοντος των επόμενων γενεών μας έγιναν χωρίς ποτέ να αυξήσει η φιλελεύθερη με κοινωνικό πρόσωπο κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ούτε ένα φόρο αλλά σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνοντας 50 φόρους και εισφορές!
Στη νέα τετραετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένουμε, χωρίς να μας δίνει την παραμικρή αφορμή να τον αμφισβητήσουμε, να τηρήσει τις καινούργιες υποσχέσεις του για την αύξηση του μέσου μισθού στην Ελλάδα στα 1.500 ευρώ και την περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού κατά +25% στα 950 ευρώ έως το 2027!
Ακόμα, αναμένουμε συνέχεια στη μείωση φόρων και εισφορών, την υψηλή προτεραιότητα στη σημαντική βελτίωση των παροχών υγείας στον τόπο μας και εν συντομία της συνέχισης της ενδυνάμωσης της αγοραστικής δύναμης, της φωνής και της ισχύος της Ελλάδας και των Ελλήνων παντού!
Οπότε καλώς ο Ελληνικός λαός ψήφισε στις προηγούμενες πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, κατά την άποψη μου, με κριτήριο την εκλογική και πολιτική “δικαιοσύνη” δίνοντας στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη την ηθική δικαίωση για τους επιτυχημένους αγώνες που έδωσε όλα τα χρόνια για την πολλαπλάσια συγκριτικά πολύπλευρη ανάπτυξη και προκοπή των Ελλήνων!
Τώρα, τέλος, πρέπει με καθαρό εορταστικό πολιτικό πνεύμα, καθώς δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία από κανέναν για τον τελικό νικητή, να πάμε ξανά στις στις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023 για να επιβεβαιώσουμε και να αυξήσουμε με την ψήφο μας για μια ακόμα αναγκαία φορά την πίστη μας στο ελπιδοφόρο νέο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη! Μόνο έτσι θα είμαστε σίγουροι πως δεν θα μπούμε ξανά σε νέες εκλογικές περιπέτειες!
Σπύρος Καγκάδης
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.