Πολιτισμός

VILLA ΡΟΔΟΠΗ / Ατμοσφαιρική Πανσέληνος στον κήπο με ποίηση και τέχνη- Συγκινητικό αφιέρωμα μνήμης υπό το φως της Πανσέληνου και του Πνεύματος

310views
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ  / ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΕ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ- ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΝΗΜΗΣ ΥΠΟ ΤΟΣ ΦΩΣ ΤΗΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Η ετήσια εκδήλωση “Πανσέληνος στον κήπο” στη λίθινη “ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ” του Κήπου της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι πραγματοποιήθηκε και φέτος με εξαιρετική επιτυχία. Περιελάμβανε απαγγελίες στοχαστικών ποιημάτων μεγάλων λογοτεχνών και διανοητών καθώς και νεότερων ποιητών με θέμα τις έννοιες “Προσφυγιά-Μετανάστευση”.
Η εκδήλωση ήταν αφιέρωμα μνήμης και τιμής των πεσόντων και των προσφύγων, για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Συμμετείχαν οι Ηλίας Καρόγλας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς, με ανάγνωση Σμυρνέικων αμανέδων του ξεριζωμού και του ποιήματος “Η ξενιτειά και η προσφυγιά” του Δημήτρη Καρούση, ο εικαστικός , λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος που διάβασε επιγραμματικά ποιήματα του αναφορικά με την επέτειο, ο Δρ. Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, συγγραφέας, εκπαιδευτικός Ηλίας Τουμασάτος που διάβασε το περίφημο ποίημα του νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη “Ο Γυρισμός του ξενιτεμένου” και η εκπαιδευτικός Χριστίνα Τσιμάρα που ερμήνευσε το ποίημα του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα και διανοητή Μπέρτολντ Μπρέχτ “Σχετικά με τον όρο μετανάστης”.
Την όλη εκδήλωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό φιλότεχνοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής καθώς και πολλοί νέοι. Παρών στην ομαδική έκθεση με τίτλο “Διαχρονικός Βυρωνισμός ΙΙΙ” ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος με την σύζυγο του Ευτέρπη Κεκάτου καθώς και άλλοι γνωστοί και διαπρεπείς διαχρονικοί φίλοι της εκθεσιακής και πολιτιστικής δραστηριότητας του Κώστα Ευαγγελάτου, όπως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ναπολέων Μαραβέγιας με την σύζυγο του Σίσσυ Τζιρίτη, η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Αργοστολίου Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη, ο συλλέκτης, τ. πρέσβης, Παναγιώτης Καγκελάρης με την σύζυγο του Ντιάνα Μακρή- Καγκελάρη, η μουσειολόγος Στέλλα Λιάτου και πολλοί εκλεκτοί φίλοι που τίμησαν με την παρουσία και την θετική τους διάθεση την εκδήλωση.
Μετά το τέλος της ατμοσφαιρικής εκδήλωσης στον κατάφυτο κήπο με τα πολλά έργα σύγχρονης τέχνης, υπό το δυνατό φως του ολόγιομου φεγγαριού, ο επιμελητής της έκθεσης και της εκδήλωσης ευχαρίστησε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης για την ευγενική παραχώρηση όλων των ηχητικων εγκαταστάσεων, τον συνεργάτη του Ντάνυ Μαρτζόκα για τον συντονισμό και τις φωτογραφίσεις, τον μηχανικό Νίκο Τσιμάρα για τις οργανωτικές συμβουλές, τον Διονύση Καππάτο και την Ιουλία Κουτρομάνου-Καππάτου της παραδοσιακής Κεφαλονίτικης “Βοσκοπούλας” για τα γλυκίσματα και τον Σεφ Μάκη Μελισσαράτο-Stateri για τις φιλικές προσφορές τους.
Ακολούθησε κοκτέιλ με πολλές και ενδιαφέρουσε συζητήσεις μέχρι αργά στο υπέροχο και μοναδικό θερινό περιβάλλον του κήπου της τέχνης και του λόγου στο κοσμοπολίτικο Αργοστόλι.
Οι εκθέσεις και όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο (Με τήρηση αποστάσεων).
Ξεναγήσεις: Κάθε Τετάρτη και Σάββατο, ώρες 8μ.μ.-10μ.μ.
Διάρκεια μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2022.
Πληροφορίες, τηλ: 26710 28501, 6944621286.(Πρωινές ώρες)
ΚΑΛΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ!!
COSTAS EVANGELATOS ART-EST
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 28100 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.