Πολιτική

iSyriza: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους υποψήφιους στις Ευρωεκλογές – «Παίζουν» ο Ν. Παππάς και ο Ν. Φαραντούρης

191views

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Άμεσα θα ανοίξει η πλατφόρμα του iSyriza, μέσω της οποίας τα μέλη του κόμματος θα μπορούν να κάνουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή εξουσιοδότησε την Πολιτική Γραμματεία να καθορίσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να δημιουργηθεί μια εσωκομματική επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τις καλύτερες υποψηφιότητες, οι οποίες στη συνέχεια θα συμμετέχουν στις προκριματικές εκλογές, όπου τον λόγο θα έχουν τα μέλη του κόμματος.

Πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι η εν λόγω διαδικασία προάγει τις δημοκρατίες διαδικασίες στο κόμμα, ενώ υπενθυμίζουμε πως ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πει σχετικώς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πως «η προκριματική διαδικασία του ευρωψηφοδελτίου είναι μία πρόταση τομής, θα βοηθήσει τον κόσμο να προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να μας γνωρίσει».

Οι σίγουροι και οι πιθανοί

Οι μόνοι σίγουροι που θα συμμετάσχουν ως υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές είναι οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά. Αμφότεροι δεν θα χρειαστεί να περάσουν από τη διαδικασία των προκριματικών, όπως όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Από εκεί και πέρα, αρκετές πιθανότητες – αν δεν είναι 100% σίγουρο – συγκεντρώνουν να συμμετάσχουν στην προκριματική διαδικασία ο σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Στέφανου Κασσελάκη και Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας, Νικόλας Φαραντούρης και ο πρώην μπασκετμπολίστας, Νίκος Παππάς

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συναντηθεί μαζί του και σύμφωνα με πληροφορίες θα συναντηθεί εκ νέου για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Επίσης, ενδιαφέρον υπάρχει κι από αρκετά στελέχη που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις τελευταίες εθνικές εκλογές, χωρίς όμως ακόμα να έχουν γίνει γνωστά ονόματα.

Μ. Καλ.

ΠΗΓΗ https://www.ieidiseis.gr/

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.