Κοινωνία

28η Οκτωβρίου 1940-Γιορτάζουμε τη λαμπρότερη σελίδα της νεότερης ιστορίας μας, το «ΟΧΙ» του Έλληνα στο φασισμό

65views

28η Οκτωβρίου 1940

Γιορτάζουμε τη λαμπρότερη σελίδα της νεότερης ιστορίας μας, το «ΟΧΙ» του Έλληνα στο φασισμό.

Η Ελλάδα η γενέτειρα της Δημοκρατίας είναι εκεί, στα βουνά της Ηπείρου, κι εκεί η ελπίδα ξαναγεννιέται, ο άτρωτος άξονας κλονίζεται μπροστά στην δύναμη των ηθικών αξιών, των ιδεωδών της Ελευθερίας και της ιστορικής μας κληρονομιάς.

Στα αιματοβαμμένα Ηπειρώτικα υψώματα, ο σημερινός ιστορικός αναλυτής μπορεί από τις στιγμές θυσίας των Ελλήνων μαχητών να ανακαλύψει μηνύματα Ελλάδας, ζωής, εθνικού φρονήματος, αυταπάρνησης, αγάπης για την πατρίδα.

Και είναι αυτά τα μηνύματα, που διαχρονικά η Ελληνική μας ιστορία δίνει στην ανθρωπότητα.

Και μετά, μετά το μεγαλείο της ιαχής “Αέρα”, αναδεικνύεται ένα ακόμα μεγαλύτερο μεγαλείο της ψυχής του Έλληνα της Αντίστασης. Του απλού πολίτη, της γυναίκας, της μάνας, του παιδιού που δεν τους λύγισαν ούτε στο Δίστομο, ούτε στην Καισαριανή, ούτε στο Κομμένο της Άρτας, ούτε στα Καλάβρυτα, ούτε στο Φούρνο του Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, ούτε στην Κρήτη, ούτε στην Παλλήνη, ούτε σε κάθε ύψωμα που έγινε μνημείο τους.

Στον πόλεμο του ’40 στάθηκαν αντιμέτωποι ο Πολιτισμός και η Βαρβαρότητα, ο Άνθρωπος και το Θηρίο, η Δύναμη και οι Αξίες και νίκησαν οι ηθικές διαχρονικές αναλλοίωτες Ελληνικές Εθνικές δυνάμεις που στάθηκαν όρθιες στον Γερμανοϊταλικό άξονα.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 και η Αντίσταση ενάντια στον Ιταλογερμανικό Άξονα γιορτάζεται σήμερα για να στηρίξει το εθνικό μας φρόνημα, να μας τονίσει το “μαζί”, να μας δείξει τον ειρηνικό δρόμο νίκης, που είναι μονόδρομος και είναι ο δρόμος των Αρχών – των Αξιών – των Άξιων- των Ικανών- των Καθαρών Ελλήνων.

Είναι ο δρόμος της ιστορικής μας κληρονομιάς.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Χρόνια Πολλά Κεφαλονιά & Ιθάκη!

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.