Πολιτική

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Την Κυριακή ψηφίζουμε πρόοδο, λέμε όχι στην οπισθοδρόμηση.

30views

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Την Κυριακή ψηφίζουμε πρόοδο, λέμε όχι στην οπισθοδρόμηση.

 

Οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι σημαντικές αλλά και κρίσιμες για δύο πολύ σοβαρούς λόγους.

Ο πρώτος είναι πως το 80% των αποφάσεων που λαμβάνονται στο Ευρωκοινοβούλιο έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή και την καθημερινότητα μας. Γι’ αυτό, έχουμε υποχρέωση πρώτα απ’ όλα απέναντι στον εαυτό μας να μην αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για μας. Η ψήφος μας μετράει και δεν πρέπει να είμαστε θεατές αλλά να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση των εξελίξεων.

Ο δεύτερος έχει σχέση με την άνοδο τη ακροδεξιάς που, δυστυχώς, καταγράφεται σε όλη την Ευρώπη. Αν επιβεβαιωθεί και στις κάλπες, τότε θα κινδυνεύσουν σοβαρά όλες οι μεγάλες κοινωνικές και προοδευτικές κατακτήσεις των λαών της Ενωμένης Ευρώπης και θα είναι ένα πισωγύρισμα με απρόβλεπτες και δυσάρεστες εξελίξεις.

Το ΠΑΣΟΚ, στέκεται και αυτή τη φορά στη σωστή πλευρά της ιστορίας και μέσα από τους κόλπους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ,που έχει δεσμευτεί ότι δεν θα συνεργαστεί με ακροδεξιές δυνάμεις, θα δώσει τον αγώνα για μια Ευρώπη κοινωνική, δημοκρατική και βιώσιμη για όλους, απέναντι στη συντήρηση και την οπισθοδρόμηση.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό σ’ αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ να είναι ο μεγάλος νικητής.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.