Πολιτική

Φαραντούρης: Οι τραγικοί θάνατοι και η κατάρρευση του συστήματος υγείας

115views

Φαραντούρης: Οι τραγικοί θάνατοι και η κατάρρευση του συστήματος υγείας

Στην Κεφαλονιά & Ιθάκη, στη νησιωτική Ελλάδα και σ’ ολόκληρη τη χώρα ζούμε την καθημερινή αναμέτρηση με τον θάνατο όταν συμβαίνει ένα σοβαρό περιστατικό. Η δημόσια υγεία πρέπει να είναι θέμα ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ. Δυστυχώς δεν ήταν κατά την τελευταία τετραετία.

Το 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στο ΕΣΥ 108.000 εργαζόμενους συνολικά. Τον Δεκέμβριο του 2022, από 108.000 έφτασαν στους 84.000. Όσον αφορά το τακτικό προσωπικό, σύμφωνα με το Μητρώο του Υπουργείου Εσωτερικών, προκύπτει ότι: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 παρέδωσε 79.122 άτομα και η κυβέρνηση της ΝΔ το έχει μειώσει στα 72.986 άτομα. Έχουμε δηλαδή την τελευταία τετραετία μια μείωση κατά 6.136. Δηλαδή μείωση περίπου 1.500 άτομα κατ’ έτος. Το 2015-2019 προχώρησε η αντικατάσταση σχεδόν του συνόλου του στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, η σημαντική ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΕΚΑΒ, παρά τις δύσκολες τότε συνθήκες και η στελεχιακή ενίσχυση του ΕΚΑΒ με περισσότερα από 300 άτομα.

Σήμερα:

▪︎ Λείπουν 700 διασώστες, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του ΕΚΑΒ, καθώς από το 2019 έχουν συνταξιοδοτηθεί 450 διασώστες χωρίς να καλυφθούν από την κυβέρνηση της ΝΔ.

▪︎ Δεν υπήρξε ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων με αποτέλεσμα τα παλαιότερα να βρίσκονται όλο και συχνότερα εκτός λειτουργίας για επισκευή ή συντήρηση.

▪︎ Εξαιτίας των παραπάνω, οι χρόνοι απόκρισης του ΕΚΑΒ έχουν αυξηθεί δραματικά.

▪︎ Η παραδοχή του βουλευτή ΝΔ κ. Πνευματικού ότι ο φόρτος στα νοσοκομεία πρέπει να αντιμετωπίζεται με ΔΙΑΛΟΓΗ ΑΣΘΕΝΩΝ στη λογική “κόστους -ωφέλους” είναι απλά ανατριχιαστική…

Και προκαλεί αλγεινή εντύπωση η επιχείρηση αλλαγής ατζέντας με θύμα τα εθνικά μας θέματα. Αρκετά με τον εμπαιγμό. Ασχοληθείτε με την υγεία σοβαρά και ενισχύστε στα δημόσια νοσοκομεία, τις πρωτοβάθμιες δομές και το ΕΚΑΒ στην Κεφαλονιά & Ιθάκη και σ’ ολόκληρη τη χώρα προτου θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/T52-K5Ceu14

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.