ΚοινωνίαΟικονομία

Υπενθύμιση χρήσης Μεταφορικού Ισοδύναμου

147views

Το μέτρο του «Μεταφορικού Ισοδύναμου», από την 1 Ιουλίου 2018, με την ψήφιση του Ν. 4551/2018 (ΦΕΚ 116/Α’/2-7-2018) εφαρμόζεται σε επιβάτες πλοίων και αεροπλάνων στα νησιά της επικράτειας.

Με βάση το μέτρο, το Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ.) καταβάλλεται στους επιβάτες που έχουν προηγουμένως πιστοποιηθεί ως δικαιούχοι, και έχουν δηλώσει τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (Μ.Α.Ν.) κατά τη στιγμή αγοράς του εισιτηρίου.

Η ΠΔΕ Ιονίων Νήσων υπενθυμίζει στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι Μ.Α.Ν. δικαιούνται:

  • και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ως μόνιμοι κάτοικοι των νησιών,
  • και οι μη-μόνιμοι εκπαιδευτικοί με μόνιμη κατοικία εκτός των νησιών, για όσο ισχύει η σύμβαση εργασίας τους,
  • και οι μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων.

Συνεπώς προτείνεται ο Μ.Α.Ν. να δηλώνεται κατά την αγορά των εισιτηρίων στην περίπτωση των σχολικών εκπαιδευτικών εκδρομών που περιλαμβάνουν μετακινήσεις εκτός των νησιών, υποστηρίζοντας και ενισχύοντας με τον τρόπο αυτόν την τοπική νησιωτική οικονομία.

Ειδικά για τους/τις μαθητές/τριες, μοναδική προϋπόθεση είναι ο/η γονέας/κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας να έχει επισκεφτεί έγκαιρα τον ιστότοπο: https://metaforikoisodynamo.gr/ για εγγραφή (με βάση τις εκεί αναρτημένες οδηγίες).

Για τους μόνιμους κατοίκους, η απόδοση του M.A.N. γίνεται μία φορά και ισχύει εφ’ όρου ζωής.

Είναι προφανές ότι μπορεί να χρησιμοποιείται από τους/τις μαθητές/τριες για κάθε μετακίνηση τους εκτός νησιού σε όλες τις σχολικές εκδρομές, σε όλες τις σχολικές τάξεις και βαθμίδες.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.