Ελλάδα-Διεθνή

Τραγουδώντας μαντινάδες αποχαιρέτισε την Ελλάδα ο απερχόμενος Πρέσβης της Σερβίας (βίντεο)

52views

«Θα έχω πάντα την Ελλάδα στην καρδιά μου», γράφει ο Ντούσαν Σπασόγεβιτς, που κατά κοινή ομολογία υπήρξε ένας από τους ξένους διπλωμάτες που αγάπησαν βαθιά την χώρα μας.

«Μετά από οκτώ χρόνια από την ημέρα που, ως Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα, επέδωσα τα διαπιστευτήριά μου στον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ολοκληρώνω την θητεία μου στη φίλη και αδελφή χώρα την Ελλάδα την 1η Μαρτίου 2024. Πρόκειται ομολογουμένως για τη μακροβιότερη θητεία Πρέσβη στην ιστορία των σύγχρονων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας, γεγονός που με τιμά ιδιαίτερα. Με μεγάλη ικανοποίηση, αλλά και βαθιά συγκίνηση αναχωρώ από την Ελλάδα έχοντας την αίσθηση ότι κατάφερα να βάλω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην ενδυνάμωση και εμβάθυνση των ελληνοσερβικών σχέσεων, εστιάζοντας στις κοινές ιστορικές διαδρομές μας, στην μακραίωνη φιλία μας, στις κοινές αρχές και αξίες τις οποίες υπηρετούμε μέχρι σήμερα. Θα φέρω πάντα την Ελλάδα μέσα στην καρδιά μου!»

Στιγμιότυπο από την απλή και συγκινητική γιορτή, χωρίς περιττές επισημότητες, που οργάνωσαν προσωπικοί φίλοι και συνεργάτες του Ντούσαν Σπασόγεβιτς στην Αθήνα. https://twitter.com/DS_Spasojevic/status/1763487758356496470

Όσοι γνωρίζουν προσωπικά τον απερχόμενο Πρέσβη της Σερβίας στην Αθήνα, Ντούσαν Σπασόγεβιτς, δεν εξεπλάγησαν από το συγκινητικό προσωπικό μήνυμα που ανήρτησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με αφορμή την «γιορτή αποχαιρετισμού» με έντονα ελληνικό – κρητικό χρώμα, που οργάνωσαν στενοί συνεργάτες και προσωπικοί του φίλοι για να τον τιμήσουν για το «ταξίδι» που ολοκήρωσε στην χώρα μας.

Μετά από 8ετή(!) θητεία στην Ελλάδα, ο μακροβιότερος Σέρβος Πρέσβης στη χώρα μας στην σύγχρονη ιστορία, επιστρέφει στο Βελιγράδι, έχοντας οικοδομήσει στενούς δεσμούς και δρομολογήσει κομβικές συνεργασίες – με σημαντικότερη ίσως αυτή στον τομέα των Μεταφορών.

Τραγουδώντας μαντινάδες αποχαιρέτισε την Ελλάδα ο απερχόμενος Πρέσβης της Σερβίας (βίντεο)

ΠΗΓΗ https://www.huffingtonpost.gr

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.