Πολιτισμός

Το Cinema Paradiso στα Κουρκουμελατα

284views
Κάθε καλοκαίρι στα Κουρκουμελάτα κάτω από το φεγγάρι και τα αστέρια στο Cinema Paradiso, προβάλλονται όλα τα είδη ταινιών για όλες τις ηλικίες , από τον κ. Τζον Κουρκουμέλη, καθηγητή ιστορίας της τέχνης και του κινηματογράφου. Ο κ. Κουρκουμέλης σπούδασε στο University of California at Los Angeles .
Η πρώτη προβολή του Cinema Paradiso εγινε το 2004. Είχε γίνει δωρεά από 100 περίπου άτομα , τόσο από τα Κουρκουμελατα όσο και από όλο τον κόσμο. Από τότε και για 18 συνεχόμενα χρόνια συνεχίζονται οι προβολές κάθε Κυριακή το καλοκαίρι

Ο κ. Κουρκουμέλης απάντησε σε μερικές ερωτήσεις μας για την ιστορία του Cinema Paradiso

Το Cinema Paradiso Kourkoumelata είναι για όσους αγαπούν την ομορφιά και την εμπειρία του υπαίθριου σινεμά. Ταινίες από όλο τον κόσμο. Παλιές ταινίες, νέες ταινίες και ταινίες από εκείνες τις εποχές. Εμπνευσμένο από τον ευγενικό ηλικιωμένο κύριο που ερχόταν στο χωριό μας μια φορά την εβδομάδα τη δεκαετία του 1960 και του 1970. Προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή αυτή την ελληνική παράδοση. Ο Κινηματογράφος Παράδεισο Κουρκουμελάτα επανιδρύθηκε το 2004 με τη γενναιόδωρη βοήθεια πολλών ανθρώπων τόσο από το χωριό μας όσο και από όλο τον κόσμο. Μη διστάσετε να έρθετε μαζί μας κάθε καλοκαίρι ‘sto gazon’ και κάτω από το φεγγάρι και τα αστέρια. Θα προβάλλουμε όλα τα είδη ταινιών. για οικογένειες, παιδιά, ενήλικες και εφήβους επίσης.

Ευχαριστούμε τον κ. Κουρκουμέλη για και σας περιμένουμε κάθε Κυριακή στις 21.30 να απολαύσουμε μαζί τις ταινίες.

Ρεπορτάζ φωτογραφίες Κατερίνα Φωκά

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.