Μουσική & ΧορόςΠολιτισμός

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Αργοστολίου από Παρασκευή 18 έως Κυριακή 20 Αυγοούστου

292views

         Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αργοστολίου «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023», ανακοινώνουμε τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στον Δήμο μας, για το τριήμερο από την Παρασκευή 18 Αυγούστου  έως και την Κυριακή 20 Αυγούστου.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΗΠΟΣ ΝΑΠΙΕΡ  ώρα 21.00.ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ – 50 Χρόνια Καλλιτεχνικής Δημιουργίας. Συνδιοργάνωση : Δήμος Αργοστολίου, Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

  • ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ στο Γήπεδο ώρα: 20.30 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΛΕΝΤΙ με την ορχήστρα του Γρηγόρη Μπιθικώτση και του Μάκη Παπά. Με φαγητό και ποτό. Οργάνωση ΠΑΟ ΕΥΓΕΡΟΣ, με τη στήριξη του Δήμου Αργοστολίου και της Τ.Κ. Φαρακλάτων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Δημοτικό Θέατρο «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», Αίθουσα Αντίοχου και Σπύρου Ευαγγελάτου

Έκθεση «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ… ΔΥΟ ΦΛΟΓΕΣ… ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΟΣ»

Διοργάνωση: Ιονική Ακαδημία 1808, Δήμος Αργοστολίου.

Διάρκεια: 19-25 Αυγούστου 2023. Ώρες λειτουργίας: 20:00 – 23:00

Η Ιονική Ακαδημία 1808 παρουσιάζει στην Κεφαλονιά την έκθεση «Διονύσιος Σολωμός… δύο φλόγες… Μανώλης Χάρος». Ο επιφανής εικαστικός Μανώλης Χάρος, μέλος της Ιονικής Ακαδημίας 1808, εμπνέεται από τον «Διάλογο» του Σολωμού, την εμβληματική πραγματεία του πάνω στην ελληνική γλώσσα και τη σχέση της με τον λαό, και με τον εκρηκτικό χρωστήρα του δημιουργεί εικόνες πυρακτωμένες από τις Δύο Φλόγες του εθνικού ποιητή: εκείνη του νου και εκείνη της καρδιάς.

Μετά την Κεφαλονιά, η έκθεση, πάντα με τη χορηγία της Ιονικής Ακαδημίας 1808, θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα και στη συνέχεια στη Ζάκυνθο και τα Κύθηρα.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 & ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΜΑΛΑ, ΦΡΑΓΚΑΤΑ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΣΤΑ ΦΡΑΓΚΑΤΑ, ώρα: 20.30

Η διοργάνωση της πρώτης γιορτής της ρομπόλας το 1978 από τον Μέρμηγκα, είχε σαν σκοπό την προβολή της τοπικής ποικιλίας σταφυλιού ΡΟΜΠΟΛΑ. Από το 1978 έως και σήμερα η γιορτή της Ρομπόλας στα Φραγκάτα, διοργανώνεται ανελλιπώς το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τοπικά εδέσματα, άφθονο κρασί (δωρεάν), να γνωρίσει τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς  από τα συγκροτήματα του Μέρμηγκα και να διασκεδάσει με γνήσιο κεφαλλονίτικο κέφι. Οργάνωση: Καλλιτεχνικός  χορευτικός & παραδοσιακός Σύλλογος Φραγκάτων ¨Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ».

 

  • ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΘΑΛΑΣΣΟΜΥΛΟΣ Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Η Κεφαλονιά 2012-2022. Με τη δική μου ματιά. Σπύρος Κρούσος». Ώρες Λειτουργίας: 20.00-23.00. Διάρκεια: 19 & 20/8. Συνδιοργάνωση Δήμος Αργοστολίου.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Αμφιθέατρο Γεράσιμος Σκλάβος, ώρα 20.30.  6η Εορτή Πολιτισμού του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ». Εκδήλωση παρουσίασης της δουλειάς των τμημάτων του συλλόγου, με ιστορική αναφορά σε θέματα της Κεφαλληνιακής ιστορίας, παρουσίαση του χορευτικού «Καντρίλλιες».

Η μπάντα του συλλόγου παρουσιάζει μουσικά κομμάτια μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών .

  • ΛΕΙΒΑΘΩΣ ΛΑΚΗΘΡΑ, στο Αμφιθέατρο της Καλλιθέας στις 20.30 Χορωδιακή Βραδιά – Μικρό Αφιέρωμα στον Σπύρο Μαρκάτο, με τη συμμετοχή της Χορωδίας & Μαντολινάτας Λειβαθούς υπό την διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά και της Γυναικείας Χορωδίας Δήμου Αργοστολίου, υπό την διεύθυνση της Σταυρούλας Πολλάτου. Oργάνωση Δήμος Αργοστολίου.

 

 

 

Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Αργοστολίου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.