Κοινωνία

Το μήνυμα του νέου Πρόεδρου της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά Κυριάκου Ματιάτου

143views

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΑΤΙΑΤΟΥ

Αγαπητές συμπατριώτισσες,
Αγαπητοί συμπατριώτες,

Η Αδελφότητα μας αλλάζει κεφάλαιο.
Θέλω να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε στις εκλογές της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά και να ευχαριστήσω, επίσης, όλα τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου για την ομόφωνη απόφαση τους να μου εμπιστευτούν το τιμόνι του Συλλόγου.

Το γνωμικό του εμπορικού ναυτικού είναι ”ἐρέτην χρῆναι πρῶτα γενέσθαι πρὶν πηδαλίοις ἐπιχειρεῖν”, αξία που εκφράζει όλα τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Πρώτοι εμείς θα πρέπει να δείξουμε τον δρόμο της συνεισφοράς και του εθελοντισμού με μοναδικό γνώμονα την προαγωγή του πολιτισμού μας και της επτανησιακής κουλτούρας.

Έτσι και εγώ, προερχόμενος από τα σπλάγχνα της Αδελφότητάς μας, δεσμεύομαι να εργαστώ με αφοσίωση και ακέραιο χαρακτήρα για το κοινό καλό των νησιών μας και του ιστορικού Συλλόγου μας που αισίως μετράει πλέον 102 χρόνια ζωής και λειτουργίας.

Η εκλογή μου αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη. Αξιόλογες προσωπικότητες έχουν περάσει από αυτή την θέση, μεταξύ αυτών και ο πατέρας μου Κωνσταντίνος Ματιάτος. Βαριά παρακαταθήκη που με γεμίζει με αίσθημα ευθύνης, έτσι ώστε να ”σηκώσουμε τα μανίκια” και να πάμε την Αδελφότητά μας ακόμη ψηλότερα.

Έχω μεγαλώσει σε μια Αδελφότητα ανοιχτή σε κάθε Θιακό και Κεφαλονίτη, σε μια Αδελφότητα κέντρο πολιτισμού και σημείο νόστου για την πατρώα γη. Αυτήν την Αδελφότητα γνώρισα και αυτήν θέλω να υπηρετήσω, για να συνεχίσει να διδάσκει ιστορία, πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας.

Δεσμεύομαι, ακόμη, να ακούω προσεκτικά τις απόψεις και τις ανάγκες των μελών μας, προωθώντας δίκαιες λύσεις και βελτιώσεις που θα συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου μας.

Ευχαριστώ και πάλι για την εμπιστοσύνη σας σε εμένα και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και σας καλώ όλους να γεμίσουμε τον Πειραιά με χαμόγελα, να γεμίσουμε τον Πειραιά με Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους! Το διαχρονικό μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, χαρμόσυνο κι ελπιδοφόρο, ας μας δώσει τη δύναμη να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ενωμένοι να πετύχουμε την ανάπτυξη των νησιών μας και της Αδελφότητας.

Με εκτίμηση,

Πρόεδρος Αδελφότητας
Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά
Κυριάκος Ματιάτος

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.