Πολιτική

Το μήνυμα του αντιδημάρχου Πολιτισμού Σάμης για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

141views

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Για το 2022 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων έχει επιλέξει το θέμα  «Η Δύναμη των Μουσείων».

Η φετινή Ημέρα Μουσείων βρίσκει τον Δήμο Σάμης, μετά από προσπάθεια πολλών ανθρώπων, με το δικό του Μουσείο. Το δικό μας «σπίτι» πολιτισμού, ιστορίας και ταυτόχρονα πόλο ανάπτυξης με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο. Παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες και διαμορφώνουν νέες καινοτόμες ιδέες με σκοπό την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει τα έργα ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου Σάμης όπως το Βαλανείο, το Κρηναίο Οικοδόμημα, οι εκσκαφές που γίνονται και οι Άγιοι Φανέντες, που θα κάνουν τη Σάμη ένα ανοιχτό επισκέψιμο μουσείο. Ενώ, εκτελούνται και οι εργασίες της Ρωμαϊκής Έπαυλης στην Αγία Ευφημία και η ανάδειξη του Μαυσωλείου στο Φισκάρδο.

Ως Αρμόδιος Αντιδήμαρχος, για τα έργα που υλοποιούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού, θέλω να ευχαριστήσω τον προϊστάμενο, τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τη διαρκή συνεργασία μας, την επίτευξη των παραπάνω αναφερόμενων έργων αλλά και αυτών που έρχονται.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

 

Αντώνης Καλλιβωκάς

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.