Πολιτική

Το ΜέΡΑ25 Κεφαλονιάς συμμετέχει στην απεργία Τεταρτη 28/2/2024 

91views

Το ΜέΡΑ25 Κεφαλονιάς συμμετέχει στην απεργία Τεταρτη 28/2/2024

 

Ήταν Τρίτη 28 Φεβρουαρίου πέρσι τέτοιο καιρό, όταν αργά το βράδυ έφτανε η είδηση για ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τα Τέμπη, που θα κατέληγε στο θάνατο 57 ψυχών. Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα της αμαξοστοιχίας που ξεκίνησε από την Αθήνα και δεν έφτασε ποτέ στη Θεσσαλονίκη. Έναν χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες συνεχίζουν να διεκδικούν το αυτονόητο: Να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Πριν λίγες ημέρες, η κυβέρνηση ολοκλήρωσε άρον-άρον την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις ευθύνες του εγκλήματος των Τεμπών, χωρίς στην πραγματικότητα να αποδίδει πουθενά καμία ευθύνη, συγκαλύπτοντας τις ευθύνες των αρμόδιων υπουργών της Κυβέρνησης.

Παράλληλα, στο μέτωπο των φοιτητικών κινητοποιήσεων, τους τελευταίους δύο μήνες, παρακολουθούμε σύσσωμη την φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα να δίνουν έναν γενναίο και σπουδαίο αγώνα για να υπερασπιστούν τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση δρομολογεί την παράκαμψη του Άρθρου 16 του Συντάγματος, με την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, κατά παράβαση του Συντάγματος και με εκατοντάδες καθηγητές/τριες να στέκονται απέναντι.

Το ίδιο και οι αγρότες στα μπλόκα όλης της χώρας. Μετά την μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την προηγούμενη εβδομάδα, όπου αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα βρέθηκαν έξω από την Βουλή και διαδήλωσαν για ένα βιώσιμο μέλλον για τις ζωές και την εργασία τους.

Την ίδια στιγμή, τα νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι κάθε μήνα αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, υπό το βάρος της ακρίβειας και των αυξήσεων στους λογαριασμούς, στα τρόφιμα, στα ενοίκια, σε όλες τις βασικές ανάγκες. Τα κοινωνικά μέτωπα στην κυβέρνηση πολλαπλασιάζονται και δυναμώνουν.

Απέναντι σε όλα όσα ζούμε το τελευταίο διάστημα, ήρθε η ώρα να απαντήσουμε. Δημιουργώντας μια πλατιά συμμαχία από κοινωνικές δυνάμεις. Κόμβος σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να είναι η μεγάλη Πανεργατική Απεργία, της Τετάρτης 28 Φλεβάρη.

Δεν αρκεί να αμυνόμαστε στις πολιτικές της κυβέρνησης και στις εξελίξεις που αυτές προκαλούν. Χρειάζεται να αρθρώσουμε μια εναλλακτική ατζέντα προτάσεων που θα μπορεί άμεσα να απαντήσει στις ανάγκες και τις αγωνίες των πολλών και των ευάλωτων.

– Τέλος στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις με κατάργηση του Ηρακλή
– Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και κοινωνικοποίηση της ΔΕΗ.
– Δραστική μείωση του ταξικού ΦΠΑ
– Στέγη για όλες και όλους με την ίδρυση Οργανισμού Κοινωνικής Κατοικίας
– Συλλογικές Συμβάσεις παντού!
– Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού.
– Δημόσια Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.
– Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.
– Ικανοποίηση των Αιτημάτων των Αγροτών.
– Κατοχύρωση Βασικού Εισοδήματος για όλες/όλους.

Ως ΜέΡΑ25 Κεφαλονιάς καλούμε όλες και όλους, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Να δημιουργήσουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα αρθρώσει λόγο ενάντια στην κυβέρνηση και θα παλέψει για την ικανοποίηση βασικών αναγκών σήμερα.

Κεφαλονιά: Κεντρική πλατεία Αργοστολίου, 11:00πμ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.