Κοινωνία

Το ΙΚΙ για την Μπούλα Κουνάδη – Παπαδάτου

307views

Το ΙΚΙ για την Μπούλα Κουνάδη – Παπαδάτου

Η Μπούλα μας αποχαιρέτησε μέσα στην καρδιά της άνοιξης…

‘Ήταν μια  ξεχωριστή κεφαλλονίτισσα με όλη τη σημασία της λέξης!

Μια γυναίκα αυθεντική, αισθαντική, με έμφυτη αισθητική αντίληψη και γνήσια επτανησιακή καλλιτεχνική κουλτούρα που απεχθανόταν κάθε είδους κακογουστιά.  Ήταν μια αρχόντισσα – οικοδέσποινα που ο κάθε επισκέπτης στο σπίτι της αισθανόταν αμέσως την ανθρώπινη ζεστασιά και την ποιότητα της φιλοξενίας της.

Οι αρετές αυτές του χαρακτήρα της, φαίνονταν τόσο στην καθημερινότητα της όσο και στη πολιτιστική της δράση. Γιατί η Μπούλα βρισκόταν πάντα σε εγρήγορση, πρόθυμη  να βοηθήσει κάθε πολιτιστική πρωτοβουλία που θεωρούσε σημαντική  και επωφελή για τα νησιά μας. Μαζί με τον σύζυγό της Κώστα αποτελούσαν  εκλεκτά  μέλη της τοπικής κοινωνίας,  που βοηθούσαν αθόρυβα  κάθε  προσπάθεια  πολιτιστικής αναβάθμισης στον τόπο μας.

Πολύτιμα στοιχεία της  ιστορικής και αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, έγιναν αντικείμενο  καταγραφής και μελέτης από  αυτήν,  ώστε  στη συνέχεια  να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό.

Η Μπούλα  βρέθηκε κοντά στο Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης  (ΙΚΙ) από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του συμμετέχοντας ενεργά στις εκδηλώσεις και δράσεις του, βοηθώντας  ουσιαστικά με την γνώση, την ευαισθησία και την εμπειρία της (βλέπε φωτογραφίες). Το ΙΚΙ την τίμησε για την  προσφορά της και για την συμβολή  της στο έργο της διάσωσης και προστασίας της κτισμένης κληρονομιάς της Κεφαλονιάς.

Η Μπούλα θα μείνει για πάντα στις καρδιές όλων εκείνων που την γνώρισαν και την αγάπησαν.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στο σύζυγο της Κώστα και στους οικείους της.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.