ΚοινωνίαΜουσική & Χορός

Τι είδος μουσικής ακούν οι έξυπνοι άνθρωποι

139views

Θα σας στεναχωρήσουμε, αλλά δεν είναι η τραπ. Ευτυχώς όμως γιατί ο τσακωμός του Ανδρέα Μικρούτσικου με τον Light μας έπεσε κάπως βαρύς.

Θα θέλαμε πολύ να ήταν η τραπ το είδος μουσικής που ακούνε συνήθως οι έξυπνοι άνθρωποι ώστε να κάνουμε μια αναφορά στον Light και στη συνέχεια, μια σύνδεση με το πρόσφατο μπιφ με τον Ανδρέα Μικρούτσικο το οποίο μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, τόσο πολύ που το ενδιαφέρον μας αγγίζει αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ για την ανθρωπιστική κρίση στην Γάζα.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Oxford Brookes και δημοσιεύτηκε στο Evolutionary Behavioural Sciences, υπάρχει συγκεκριμένο είδος μουσικής που ακούνε οι έξυπνοι άνθρωποι γύρω μας και, για τελευταία φορά, όχι, δεν είναι η τραπ -ούτε το ελαφρολαϊκό.

Η μελέτη αξιολόγησε τις μουσικές προτιμήσεις 467 Κροατών μαθητών λυκείου με βάση ένα τεστ μη λεκτικής νοημοσύνης. Οι υψηλότερες βαθμολογίες στο τεστ νοημοσύνης συσχετίστηκαν με την προτίμηση σε ορχηστρικά είδη, συμπεριλαμβανομένων της τζαζ, της electronica, του downtempo και της κλασικής μουσικής.

«Από τη σκοπιά της εξελικτικής ψυχολογίας, η νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει μόνο τις διαφορές στην προτίμηση για την οργανική μουσική», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Elena Racevska του Πανεπιστημίου Oxford Brookes.

Τι μπορείτε να κάνετε με αυτές τις πληροφορίες; Αυτό εξαρτάται από εσάς. Είτε θα τις χρησιμοποιήσετε για να το παίξετε έξυπνοι, είτε θα παραμείνετε σιωπηλοί και θα επιλέξετε να μην είστε σνομπ απέναντι στα άτομα που δεν περνούν καλά με την τζαζ, είτε θα μπείτε στο Spotify, θα βάλετε να ακούσετε Light και σε λίγα χρόνια θα τσακώνεστε χωρίς ουσιαστικό λόγο με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Συνιστούμε το δεύτερο.

ΠΗΓΗ https://www.oneman.gr/

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.