Πολιτισμός

Την Τρίτη 11 Ιουλίου η Γαλλίδα καλλιτέχνης της performance Pascale Weber στον κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη

250views
Η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Σύγχρονη Πινακοθήκη εκδηλώσεων, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων δημιουργίας του ζωγράφου, λογοτέχνη, performer, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου (1973-2023) θα γίνει την Τρίτη 11 Ιουλίου, ώρα 8 μ.μ. στη “ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ” και τον κήπο της Villa Ροδόπη, Μαντζαβίνου 8, έναντι Mega, Αργοστόλι, με την performance “Cannibal Ritual” από την καθηγήτρια του πανεπιστημίου Paris 1 Panthéon-Sorbonne.Pascale Weber.
 
Η Pascale Weber είναι Γαλλίδα καλλιτέχνης της performance με έδρα το Παρίσι και μέλος της ομάδας Hantu (www.hantu.fr).

Το έργο της επικεντρώνεται στη σχέση μας με τον φυτικό κόσμο. Η προσέγγισή της βασίζεται στην πολιτισμική ανθρωπολογία και τη μυθοπλασία. Χρησιμοποιώντας φανταστικές αφηγήσεις, συνδέει ελεύθερα πρακτικές από διαφορετικές εποχές και τόπους με λαϊκούς και ιερούς πολιτισμούς. Για την ίδια, ο καλλιτέχνης έχει μια πολύ ισχυρή σχέση με την τελετουργία και την παράδοση, την οποία υπερασπίζεται και καταγγέλλει προκειμένου να την ανανεώσει. Ο καλλιτέχνης είναι αυτός που τρέφει τη συλλογική φαντασία και σχεδιάζει συμβολικά εργαλεία, ώστε να μπορούμε να φανταστούμε έναν απρόβλεπτο, διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Η Pascale Weber έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολλές χώρες, στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Διδάσκει επίσης ως καθηγήτρια στην Ecole des Arts της Σορβόνης. 

 

VILLA “ΡΟΔΟΠΗ” ART
COSTAS EVANGELATOS
ARGOSTOLI, KEFALONIA, GR.
Είσοδος Ελεύθερη
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.