Πολιτισμός

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου εκδήλωση αφιέρωμα στον ζωγράφο λογοτέχνη και θεωρητικό της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτο

233views

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Το Ριφόρτσο», με την συνδιοργάνωση του Δήμου Αργοστολίου, την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023, ώρα 21:00, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση-αφιέρωμα για τον ζωγράφο, λογοτέχνη, θεωρητικό της τέχνης και performer Κώστα Ευαγγελάτο, με αφορμή την επέτειο της διεθνούς πενηντάχρονης εικαστικής και ποιητικής δημιουργίας του (1973-2023).

Στην εκδήλωση συμμετέχει με ομιλία του ο Ηλίας Τουμασάτος, Δρ. Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, εκπαιδευτικός & συγγραφέας.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης η διακεκριμένη μαέστρος και σοπράνο Χριστίνα Ρόκκου θα απαγγείλει και θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά τα ποιήματα του Κώστα Ευαγγελάτου, τα οποία μελοποίησε από την συγκεντρωτική συλλογή του «Εγκάρσια Ρήματα», με την συνοδεία του εξαιρετικού μουσικού και πιανίστα Γιώργου Κωνσταντινίδη.

Παράλληλα , στο ιστορικό και εμβληματικό περιβάλλον του “Κήπου του Νάπιερ”  προέκταση της κεντρικής πλατείας του Αργοστολίου, ο τιμώμενος θα διαμορφώσει εικαστικό περιβάλλον με εποπτικά μέσα, ενθυμήματα και δημιουργίες του.

Χορηγοί εκδηλώσεων :

«Κατερίνα Μουίκη – Γεράσιμος Νεόφυτος & ΣΙΑ ΟΕ»

«3 Wise Monkeys»  Εστιατόριο – bar, Άσσος , Charlie – Rigas – Steve

 

Είσοδος ελεύθερη.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.