Πολιτισμός

Τα εγκαίνια της έκθεσης της Aviva Rafaela και Jilian Cremens , στο Ιονιο κέντρο τεχνών και πολιτισμού

172views

Ρεπορτάζ φωτογραφίες Κατερίνα Φωκά

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης των καλλιτεχνίδων Aviva Rafaela και Jilian Cremens στο Ιονιο κέντρο τεχνών και πολιτισμού στα Μεταξατα.

”A DROP IN THE OCEAN” συλλογή έργων ζωγραφικής της Aviva ανακινούν αρχέγονους Ελληνικούς Μύθους και δημιουργούν αρχετυπικές μορφές σε σύγχρονες αποτυπώσεις.

Η Aviva Rafaela χρησιμοποιεί το φύσημα γυαλιού και την ελαιογραφία ως κύρια τεχνικά μέσα της. Τα έργα της Aviva πραγματεύονται τα θέματα της θηλυκότητας, του υποσυνείδητου νου, της αντιπαράθεσης ερωτισμού και πνευματικότητας και της περίπλοκης διαδικασίας διάλυσης της ταυτότητας. Σπούδασε τέχνη στο Πανεπιστήμιο Tel Hai, στο Kiryat Shemoneh του Ισραήλ το 2015 και επεξεργασία φυσητού γυαλιού και βιολογική ανθρωπολογία στο Palomar College το 2019.

‘PLASTIC REFRACTIONS ” έργα τρισδιάστατα της Jillian ερμηνεύουν την κατάσταση των Ωκεανών του αιώνα μας με σκοπό να ξυπνήσουν το ενδιαφέρον μας για τη διάσωση του θαλάσσιου κόσμου.

”Plastic Refractions” είναι ένα σύνολο έργων, που αντανακλά τη σχέση πλαστικού και Ωκεανού. Πλαστικό μιας χρήσης συνεχίζει να είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα. Παρά την επίγνωση 20.000 πλαστικά μπουκάλια νερού χρησιμοποιούνται κάθε δευτερόλεπτο Παγκοσμίως. Πρόκειται για αντικείμενο μιας χρήσης. Στην πραγματικότητα περίπου 8 εκατομμύρια κομμάτια πλαστικού μολύνουν τον Ωκεανό κάθε μέρα, συνήθειες που επαναλαμβάνονται.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και παιδείας Ληξουρίου κ. Γεράσιμος Γαλανός .

Συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του ΠΣ Σπαρτιών το Σπάρτο.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.