Κοινωνία

Σωτήρης Κουρής: Ιερέας Φώτιος Καβαλλιεράτος-Ο Παπα Φώτης της καρδιάς μας

121views

Ιερέας Φώτιος Καβαλλιεράτος

Ο Παπα Φώτης της καρδιάς μας .
Ήταν ο οικογενειακός εφημέριος μας στην Ενορια της Σισσιώτισσας .
Μεγαλώναμε με το ενδιαφέρον του για μας και τους γονείς μας . Πάντα στο πλευρό της οικογένειας μας και στα καλά και στα δύσκολα . Μας θεωρούσε παιδιά του και ‘μείς πατέρα μας .
Μετέτρεψε με την αγάπη και εργατικότητα του τον ιερό ναό της Σισσιώτισσας σε ναό πρότυπο στην είσοδο της πόλης μας . Οι πρόναοι , η αγιογράφηση του εσωτερικού , η ανακατασκευή του καμπαναριού , ο εξαίσιος φωτισμός . Το κελί του ναού πρότυπο υποδοχής και φιλοξενίας , το «σαλόνι» της Σισσιώτισσας .
Ο ναός μας πάντα ανοικτός φιλοξενούσε τους πιστούς αλλά και τους επισκέπτες δικούς μας και ξένους . Ο Παπα Φώτης πάντα έτοιμος να φιλοξενήσει πιστούς και επισκέπτες .
Περιέβαλε τους ενορίτες της Σισσιώτισσας με την αγάπη και εμπιστοσύνη του και εμείς ανταποκρινόμαστε ο καθένας με τον τρόπο του .
Μας μεγάλωσε η αγάπη του η εμπιστοσύνη του και μας μετέδωσε την πίστη στο Θεό μας .
Παπά Φώτη είμαστε περήφανοι που βαδίσαμε μαζί τον δρόμο της ζωής και της πίστης στον Θεό μας .
Ήσουν πάντα ΑΞΙΟΣ , ήσουν ο παπάς της καρδιάς μας .
Αργοστόλι 24/4/2023
Σωτήρης Κουρής
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.