Πολιτική

Σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της ηχορύπανσης στην πόλη και το Δήμο Ληξουρίου

51views

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ  ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

 Το πρόβλημα της ηχορύπανσης  που συνοδεύεται συνήθως και με την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας (ιδιαίτερα τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες  ώρες),  σε διάφορα σημεία της πόλης  του Ληξουρίου και των χωριών ( κεντρική λεωφόρο Λ. Στυλ. Τυπάλδου, Λιβάδι -Αγ. Δημήτριος, Μαντζαβινάτα  κ.α.),  ταλαιπωρεί απίστευτα τους κάτοικους  και εκθέτει σε μεγάλους κινδύνους  οδηγούς και πεζούς.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα,  όπως άλλωστε και σε κάθε καλοκαιρινή περίοδο,  το πρόβλημα αυτό έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις διαταράσσοντας την οικογενειακή γαλήνη συμπολιτών μας  ακόμη και σε ώρες κοινής ησυχίας ιδιαίτερα αυτών που γειτνιάζουν στα προαναφερθέντα σημεία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου έχοντας θέσει αρκετές φορές το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσω της διαδικασίας των ερωτήσεων, το μόνο που μπόρεσε να εισπράξει από την Δ.Αρχή είναι η «κατανόηση» του προβλήματος , ταυτόχρονα όμως και  αδυναμία να πάρει έστω και τα στοιχειώδη πρακτικά μέτρα να το λύσει ή τουλάχιστον να το μετριάσει.  Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα,  στις 4 Μαΐου 2021 καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη εισήγηση προς συζήτηση στο Δ.Σ. (επισυνάπτεται),  για το σύνολο των κυκλοφοριακών προβλημάτων στο Ληξούρι και  όλα τα χωριά (Κίνηση οχημάτων και πεζών, στάθμευση, πεζοδρόμια, απρόσκοπτη κίνηση ατόμων με αναπηρία, πεζοδρομήσεις, διευθέτηση κυκλοφορίας από και προς το φέριμποτ, πιάτσα ταξί και πολλά άλλα). Η συγκεκριμένη εισήγηση μετά και από κατάθεση και άλλων προτάσεων από άλλους συναδέλφους υπερψηφίστηκε από το Δ.Σ. χωρίς ωστόσο να παρθούν ουσιαστικά μέτρα πλην ελαχίστων μονοδρομήσεων, και απαγόρευσης του παρκαρίσματος σε κάποια νευραλγικά σημεία, που και αυτά, δεν έλαβαν υπόψη τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι επαγγελματίες.

Φυσικά το μείζον πρόβλημα της ηχορύπανσης, της ανάπτυξης υψηλών ταχυτήτων κ.α. παραπέμφθηκε στις «ελληνικές καλένδες». Ζητούμενο φυσικά παραμένει ένα ολοκληρωμένο κυκλοφοριακό σχέδιο για το Ληξούρι και για όλα τα χωριά, που δέχονται τέτοιες πιέσεις  και που δεν αντιμετωπίζονται  επιφανειακά  με σημειακές παρεμβάσεις ήσσονος σημασίας, ούτε φυσικά μόνο με την καταστολή και τα πρόστιμα.

Απαιτούμε έστω και τώρα η Δημοτική Αρχή να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να δώσει ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα με βάση τις κυκλοφοριακές μελέτες που ήδη υπάρχουν αλλά και την απόφαση του Δ.Σ. ,  ώστε να προστατεύσει τους συμπολίτες μας που υποφέρουν από την ηχορύπανση αλλά και τους οδηγούς (κυρίως νέους), πριν να είναι πολύ αργά.

ΛΗΞΟΥΡΙ 10/08/2023                               Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.