ΠολιτικήΤουρισμός

Συνεχίζεται το «άνοιγμα» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην τουριστική αγορά των χωρών του αραβικού κόσμου

192views

Συνεχίζεται το «άνοιγμα» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

στην τουριστική αγορά των χωρών του αραβικού κόσμου

 

 

 

 • Μετά την επιτυχημένη παρουσία της στην EXPO Dubai 2020, τον περασμένο Μάρτιο, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν παρούσα και στη μεγαλύτερη αμιγώς τουριστική έκθεση του αραβικού κόσμου, την Arabian Travel Market (ATM Dubai) συμμετέχοντας στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. από τις 9 έως και τις 12 Μαΐου

 

 • Ραντεβού με στελέχη αεροπορικών εταιρειών (Fly Dubai, Emirates, Etihad, Wizz) για την έναρξη απευθείας πτήσεων

 

 • Σημαντική προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παγκόσμιου βεληνεκούς, αλλά και σε άλλα με συγκεκριμένη στόχευση την αραβική αγορά

 

 • Έντονο το ενδιαφέρον που προέκυψε για τα Ιόνια Νησιά μετά τα 15 ραντεβού που πραγματοποιήθηκαν με σημαντικούς Tour Operators από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Μπαχρέιν και Ινδία

 

 

Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του αραβικού κόσμου, την Arabian Travel Market (ATM Dubai), η οποία έλαβε χώρα στο Ντουμπάι, συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεχίζοντας την προσπάθεια προβολής της στην αγορά της Μέσης Ανατολής μετά την επιτυχημένη παρουσία της στην EXPO Dubai 2020 τον περασμένο Μάρτιο.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), με την έκθεση να διαρκεί από τις 9 έως και τις 12 Μαΐου 2022.

Η ATM Dubai διοργανώθηκε φέτος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για 29η χρονιά και μάλιστα, για πρώτη φορά τη φυσική έκθεση διαδέχτηκε και μια ψηφιακή (virtual) έκθεση διάρκειας μίας εβδομάδας για όλους όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παραβρεθούν στο Ντουμπάι.

Η φετινή ATM Dubai προσέλκυσε περισσότερους από 23.000 επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο παρουσιάζοντας μάλιστα, υπερδιπλασιασμό του αριθμού της επισκεψιμότητάς της σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 1.500 εκθέτες από 150 χώρες εστιάζοντας κυρίως στην  «επόμενη μέρα» των διεθνών ταξιδιών και του τουρισμού. Καινοτομία, βιωσιμότητα, μεταφορές, φιλοξενία, διοργάνωση εκδηλώσεων κ.α. βρέθηκαν στο επίκεντρο όλων όσοι συμμετείχαν στη φετινή Arabian Travel Market.

 Η εστίαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο εν λόγω ραντεβού του «τουριστικού κόσμου» στο Ντουμπάι αφορούσε την προβολή της στην αραβική αγορά, η οποία επιχειρήθηκε με οργανωμένες συναντήσεις με Tour Operators της περιοχής και με δημοσιογράφους, που καλύπτουν το τουριστικό ρεπορτάζ σε μεγάλα ενημερωτικά μέσα, τόσο στον αραβικό κόσμο, όσο και παγκοσμίου βεληνεκούς.

 

Συγκεκριμένα:

 

 • Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε follow up ραντεβού με στελέχη της Fly Dubai έχοντας προηγηθεί επικοινωνία προετοιμασίας από την Fraport Greece. Ξεκαθαρίστηκε η βούληση της εταιρείας για έναρξη απευθείας πτήσεων, αρχικά προς την Κέρκυρα, κατά πάσα πιθανότητα με την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου, κάτι που ήδη σχεδιάζεται. Παράλληλα συνεχίστηκαν οι επαφές και με άλλες αεροπορικές εταιρείες (Emirates, Etihad, Wizz).

 

 • Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στο Press Event του Ε.Ο.Τ. με παραχώρηση συνέντευξης σε τοπικό ραδιοφωνικό και διαδικτυακό σταθμό.

 

 • Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε σε workshop που διοργανώθηκε με τον συντονισμό του μεγάλου Tour Operator MIDEAST. Πραγματοποιήθηκαν 15 ραντεβού με Tour Operators από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και την Ινδία, με το ενδιαφέρον που προέκυψε εκ μέρους τους για τα Ιόνια Νησιά ως τουριστικοί προορισμοί να είναι έντονο. Τα ραντεβού τους συνεχίστηκαν και με δύο εκπροσώπους μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων από την Κέρκυρα, το DOMES / MIRAMARE και το ANGSANA, τα οποία συμμετείχαν στην Έκθεση.

 

 • Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε πέντε σημαντικές συναντήσεις – στο πλαίσιο ενός σχεδίου επαφών δημοσίων σχέσεων που χρηματοδοτήθηκε από ξενοδοχειακούς ομίλους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που συμμετείχαν στην EXPO Dubai 2020 – με δημοσιογράφους, που καλύπτουν τουριστικά θέματα σε σημαντικά περιοδικά.

 

Συγκεκριμένα έγιναν συναντήσεις με τα εξής Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

 

 • Financial Times Arabia / New York Times
 • Destinations of the word
 • Robb Report Arabia
 • Durrah Magazine
 • Business traveler Mid East

 

Στους δημοσιογράφους των εν λόγω ΜΜΕ προωθήθηκε οπτικοακουστικό υλικό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (videos / φωτογραφίες / υποστηρικτικό κείμενο).

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.