Πολιτισμός

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ 1922 ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ»

228views

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 

Σας ενημερώνουμε ότι στις 3 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ 1922 ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ», του Θεατρικού Οργανισμού ΣΤΙΓΜΗ, σε Συνδιοργάνωση με το Δήμο Αργοστολίου.

Στη Συνέντευξη Τύπου θα παρευρίσκονται οι συντελεστές του έργου καθώς και εκπρόσωπος του Δήμου Αργοστολίου και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Αυγούστου, στις 11.00πμ στο ισόγειο του Δημοτικού θεάτρου Αργοστολίου «ο Κέφαλος».

 

Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Αργοστολίου

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 στις 21.15 στον προαύλιο χώρο του ΞΕΝΙΑ θα παιχτεί η παράσταση «Μικρασιάτες πρόσφυγες του 1922 στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη».

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Από την Ιωνία στο Ιόνιο

Στη σκηνή, πέντε Κεφαλονίτες καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στο 2022, ζωντανεύουν αφηγήσεις από τις μέρες του 1922, σιγοτραγουδούν μελωδίες, ψάχνουν τον μίτο που τους συνδέει με τους προγόνους τους, που είτε γεννήθηκαν στην Κεφαλονιά ή στην Ιθάκη είτε βρέθηκαν εκεί κυνηγημένοι, ορφανοί και φοβισμένοι. Συνεργάζονται μαζί τους ένας Βρετανός σχεδιαστής φωτισμών, μια ξενιτεμένη Κεφαλονίτισα σκηνογράφος κι ένας σκηνοθέτης που οι ρίζες του κρατούν από την Καππαδοκία.

Στην παράσταση παρουσιάζεται αρχειακό υλικό από την υποδοχή των 7.000 προσφύγων από τους γηγενείς κι από την ενσωμάτωση όσων, τελικά,  παρέμειναν στα δυο νησιά.

Χωρίς θλίψη, αλλά με τη διάθεση να μεταδώσουμε το κλίμα της εποχής και μαζί να επανακαθορίσουμε την έννοια του «πρόσφυγα». Γιατί η Προσφυγιά δεν είναι ένα στιγμιαίο γεγονός στην παγκόσμια ιστορία.

Γιάννης Αναστασάκης

Η παραγωγή αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 69 λεπτά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύνθεση κειμένου-Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης

Σκηνογραφική επιμέλεια-Κοστούμια: Λουκία Μινέτου

Μουσική: Κώστας Χαριτάτος

Σχεδιασμός φωτισμών: Peter Mumford

Ηθοποιοί: Μαρία Τσιμά, Αμαλία Αρσένη, Κυριάκος Μαρκάτος.

Μουσικός: Γιάννης Δάφνος

Αρχειακή έρευνα: Στάμω Στεργιώτου

Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Σοφία Τάμπλερ

Φωτογραφίες από τις πρόβες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Σχεδιασμός αφίσας: Παναγιώτης Καλός

Δημόσιες Σχέσεις: Χριστίνα Διακάτου

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Στην Είσοδο: 12Ε

Προπωληση: 10Ε

Φοιτητικο-Ανω των 65 και Ανεργοι: 10Ε

ΑΜΕΑ: Δωρεάν.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.