Πολιτική

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Βορίδη

210views

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη πραγματοποίησε η επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων αποτελούμενη από τον πρόεδρο Αλέξανδρο Παρίση, τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργο Μαχειμάρη και το Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γιώργο Κατσιβέλη ενώ ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων.

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι από την αύξηση του ενεργειακού κόστους , την υποστελέχωση των υπηρεσιών, το μεγάλο κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης ,  τις αυξημένες αρμοδιότητες χωρίς ανάλογους πόρους, το χρέος των ΔΕΥΑ , η διάσπαση των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων των πρώην Δήμων που καθυστερεί και άλλα διοικητικής και νομοθετικής φύσης θέματα συζητήθηκαν στην περίπου δίωρη συνάντηση.

Αύριο θα ακολουθεί συνάντηση των Δημάρχων των 7 νεοσύστατων Δήμων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κύριο. Πέτσα για τα ίδια θέματα.

 

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.