Πολιτική

Συνάντηση με την Λιμενάρχη Ανθούλα Νταβάκου είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής για την άγρα πελατών στα Κρουαζιερόπλοια και τις νταλίκες στο λιμάνι του Πόρου

120views

Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ Σωτήρης Κουρής , επισκέφθηκε την Λιμενάρχη Κεφαλληνίας κ Ανθούλα Καβάκου και συζήτησε μαζί της δυο σοβαρά θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος , αφού προηγουμένως είχε στείλει σχετική επιστολή με το εξής περιεχόμενο :

« Παρακαλώ θερμά στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας κατά την διάρκεια της άφιξης των Ε/Γ πλοίων στον λιμένα του Πόρου τα λιμενικά όργανα να παρακρατούν τα βαρέα οχήματα και τις νταλίκες επί δεκάλεπτων έως ότου αδειάσει το εκάστοτε πλοίο , ούτως ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στον οδικό άξονα Πόρος – Αργοστόλι . Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί η προτεραιότητα στα ελαφρά οχήματα έναντι των βαρέων οχημάτων τα οποία όταν προηγούνται δημιουργούν δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις στο οδικό δίκτυο .

Επίσης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας παρακαλώ θερμά να αστυνομεύετε την κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά και την δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού στο λιμένα Αργοστολιού κατά την άφιξη των Κρουαζιερόπλοιων .

Η παράνομη άγρα πελατών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ανταγωνισμού εις βάρος των νόμιμων επωφελούμενων επαγγελματιών και σαφώς δημιουργεί μία αλγεινό δυσάρεστη , εικόνα στους ξένους επισκέπτες οι οποίοι επισκέπτονται το νησί μας .

Το υψηλό αίσθημα ευθύνης και αξιοπιστίας του Λιμενικού Σώματος μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι θα βοηθήσετε και την δική μας προσπάθεια για να επιβληθεί η τάξη και η ασφάλεια στους χώρους δικαιοδοσία σας .

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συνεργασία μας θα ευοδωθεί για το συμφέρον των πολιτών των νησιών μας .»

Η Λιμενάρχης Κεφαλονιάς διαβεβαίωσε τον κ Αντιπεριφερειάρχη ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών σε συνεργασία βεβαίως με την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς .

Τόνισε στον Αντιπεριφερειάρχη την υποστελέχωση του ΛΣ και ζήτησε την βοήθεια του .

Ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε την κ Λιμενάρχη ότι πρόθεση της Νέας Περιφερειακής Αρχής είναι η άμεση και αποτελεσματική Συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους δημόσιους φορείς ώστε οι πολίτες να είναι ασφαλείς και να εφαρμόζεται η σχετική νομοθεσία για την ασφάλεια τους .

´´Επίσης συζητήθηκε ο τρόπος και η διαδικασία διάθεσης του ταχύπλοου σκάφους της ΠΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ και ΙΘΑΚΗΣ στην Λιμενική Αρχή ούτως ώστε να γίνει χρήσιμο στην διαχείριση επιχειρήσεων του Λιμεναρχείου αλλά και της Περιφέρειας .

 

 Ο ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

 

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.