Πολιτική

Συνάντηση εργασίας της Περιφερειάρχη στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου με θέμα «εκδηλώσεις παρουσίασης των Ιονίων Νήσων»

121views

Συνάντηση εργασίας της Περιφερειάρχη στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου με θέμα «εκδηλώσεις παρουσίασης των Ιονίων Νήσων»

 

 

 

  • Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και τις συνεργασίες μας για την προβολή των νησιών μας»

 

 

 

Επίσκεψη στο Hellenic Centre (Ελληνικό Κέντρο) στην καρδιά του Λονδίνου έκανε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τη Διευθύντρια του Κέντρου, κα Νάγια Γιακουμάκη, με στόχο τη διοργάνωση εκδηλώσεων παρουσίασης των Ιονίων Νήσων σε ένα κοινό της βρετανικής κοινωνίας και του ελληνισμού του Λονδίνου (Ελλήνων και Κυπρίων).

 

Η Περιφερειάρχης επισήμανε τις εξαιρετικές δυνατότητες στους ωραίους και λειτουργικούς χώρους του Κέντρου και τη δυνατότητα αξιοποίησης του πολυάριθμου Δικτύου «φίλων» και συνεργασιών του Ελληνικού Κέντρου με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ποικίλους φορείς.

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των Ιονίων Νήσων με τη Μεγάλη Βρετανία, το πολιτιστικό τους αποτύπωμα, τη ζωντανή σημερινή σχέση βασισμένη στον τουρισμό, καθώς και στο σχέδιό της για τη διεύρυνση των οριζόντων και μεθόδων προβολής των νησιών, πέρα από τους φορείς της τουριστικής αγοράς, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και ανταγωνιστικότητα της επισκεψιμότητας.

 

Οι δράσεις, οι οποίες συζητήθηκαν είναι μουσικό πρόγραμμα, γαστρονομία, διαλέξεις, πάνελ και ψηφιακές παρουσιάσεις, σε σχέση με τους τουριστικούς δεσμούς, τις σύγχρονες εμπειρίες συνεργασιών σε πολλούς τομείς, όπως η εκπαίδευση και η επιχειρηματικότητα, καθώς και κοινή εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων του Λονδίνου με το Λύκειο Ελληνίδων στα Ιόνια Νησιά.

 

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου προσέφερε στη Διευθύντρια του Hellenic Centre του Λονδίνου, Νάγια Γιακουμάκη, αντίγραφα των γκραβούρων του Joseph Cartwright, με θέμα τα Ιόνια Νησιά, γνωστού Άγγλου θαλασσογράφου, Αρχιστράτηγου των Βρετανικών Δυνάμεων με την κατάληψη των Ιονίων Νήσων από τη Μεγάλη Βρετανία (1815).

 

Η κα Γιακουμάκη ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη για την επικοινωνία και την επίσκεψή της δηλώνοντας ότι αυτή αποτελεί μια καλή αρχή συνεργασίας με δημόσιους φορείς της Ελλάδας, κάτι που δεν έχει καλλιεργηθεί μέχρι σήμερα.

 

Το Hellenic Centre (Ελληνικό Κέντρο) έχει καθεστώς και όργανα διοίκησης μη κερδοσκοπικού οργανισμού και απέκτησε το κεντρικό κτίριο του με δωρεές Ελλήνων του εξωτερικού, με στόχο να φέρει κοντά τους Έλληνες της διασποράς, να προωθήσει την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό και να συσφίξει τις σχέσεις της Μεγάλης Βρετανίας με τον Ελληνισμό.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.