Πολιτισμός

Συμμετοχή του Κώστα Ευαγγελάτου σε εικαστική έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

185views

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5 ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ “ΕΡΕΙΠΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ” ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ “ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΙΒΟΣ”

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος συμμετείχε με την ζωγραφική σύνθεση του “Aφιέρωμα στον Κόροιβο” (τον αρχαίο δρομέα, πρωταθλητή) στη μεγάλη ομαδική εικαστική έκθεση “Ευοί Ωκύποδα / Εύγε Γοργοπόδαρε”, (Από τον Κόροιβο στον Εμίλ Ζάτοπεκ) που έγινε με μεγάλη επιτυχία από 5 -7 Απριλίου 2022 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2 .
Η Συμπολιτεία Ολυμπίας, ΗΛΙΔΑ-ΟΛΥΜΠΙΑ, “Δρόμος Εκεχειρίας 2022” διοργάνωσε στις 6 Απριλίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, αφιερωματική Ημερίδα, με ομιλίες και προβολές, στην οποία τιμήθηκαν σημαντικοί αθλητές, Δρομείς του Στίβου και εγκαινιάστηκε η Εικαστική έκθεση έργων γνωστών εικαστικών με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Αννίτας Πατσουράκη.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος ανέφερε σχετικά με την τιμητική συμμετοχή του: “Το έργο μου “Διαχρονικός Κόροιβος” είναι το πρώτο που ολοκλήρωσα στις αρχές του 2022 στην Αθήνα. Ακριβώς πενήντα χρόνια μετά το πρώτο εκθέσιμο μαθητικό μου έργο “Ερείπιο Κεφαλονιάς”, που είχα ολοκληρώσει μετά από μια σειρά εκ του φυσικού προσχέδια στις αρχές του 1972 και είχε εκτεθεί με πολλά άλλα εφηβικά έργα μου το 1973-74 στο Δημαρχείο Αργοστολίου. Στη σύνθεση μου η αρχαική μορφή του πρώτου γνωστού δρομέα αναδύεται ελλειπτικά και λιτά μέσα σε έναν γαλάζιο συμπαντικό εξπρεσιονιστικό κύκλο συμβόλων και περικυκλώνεται από παλαιωμένα άνθη, που υποφώσκουν και κοσμούν την διαχρονικότητα του μοτίβου της νεανικής μορφής και των ανθεμίων”

www.rodopicollection.blogspot.com

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.