Κοινωνία

Συλλυπητήριες επιστολές για την κοίμηση του πρωτοπρεσβυτέρου π. Φωτίου Καβαλλιεράτου

143views

Ο  Δήμαρχος Αργοστολίου και το  Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου     σε έκτακτη δια Περιφοράς Συνεδρίαση σήμερα  Τρίτη 25 Απριλίου 2023 με αφορμή την απώλεια του Πρωτοπρεσβυτέρου ιερέα π. Φώτη Καβαλλιεράτου,  εφημέριου της ενορίας  Εισοδίων   της Θεοτόκου –Σισσιωτίσσης   Αργοστολίου     αποφάσισαν την έκδοση του παρακάτω Ψηφίσματος :

 ΨΗΦΙΣΜΑ

Το άγγελμα της εκδημίας  του συμπολίτη μας Πρωτοπρεσβύτερου π. Φωτίου Καβαλλιεράτου προκάλεσε βαθιά θλίψη στους Δημότες μας.

Ο παπά Φώτης υπηρέτησε από το 1967 τις εκκλησίες του Δήμου Αργοστολίου τόσο στα Φαρακλάτα, όσο και κυρίως τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου – Σισσιωτίσης στο Αργοστόλι με την οποία είναι ταυτισμένος στην συνείδηση όλων.

Ιερέας με μόρφωση αλλά και λαϊκότητα, πέρα από τα ποιμαντικά του καθήκοντα και την διοικητική του προσφορά στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, αναμόρφωσε την εκκλησία της Σισσιωτίσης ώστε να κοσμεί την είσοδο της πόλης του Αργοστολίου.

Η ευδιάκριτη ιερατική και κοινωνική παρουσία του θα μείνει αξέχαστη.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα βαθειά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεταστάντος.

 

  ΓΡΑΦΕΙΟ   ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ           

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, με θλίψη πληροφορήθηκε την κοίμηση του πρωτοπρεσβυτέρου π. Φωτίου Καβαλλιεράτου.
Το πολυσχιδές έργο του μεταστάντος είναι γνωστό στο Νησί μας και πολλοί έχουν ήδη μιλήσει γι αυτό.
Με το σχολείο μας, ο π.Φώτιος είχε ιδιαίτερη σχέση, αφενός γιατί ήταν αυτός που άγιαζε τα παιδιά μας στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς, αφετέρου επειδή υπήρξε ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου μας.
Ευχόμαστε λοιπόν να είναι ελαφρύ το χώμα της Κεφαλλονίτικης γης που σε λίγες ώρες θα τον σκεπάσει, ο δε Αναστάς Κύριος της ζωής, που τόσα χρόνια υπηρετούσε, να του χαρίσει αιώνια ανάπαυση μαζί με όλους τους Αγίους Του.
Εκφράζουμε τέλος τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο Θεός να τους χαρίσει δύναμη και υπομονή να αντιμετωπίσουν την πόνο τους για την απώλεια του αγαπημένου τους.

Εκ του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΦΩΤΗΣ ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟΣ
ΠΑΝΩ ΑΠ` ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ…
 
       Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος
Αρχισυντάκτης Δελτίων Ειδήσεων ΕΡΤ
………………………………………….
Τον γνώρισα στις αρχές της δεκαετίας του 1970.Όταν ήρθε με την οικογένειά του στη Σισσιώτισσα. Τα σπίτια μας ήταν δίπλα-δίπλα. Τον έζησα από μικρή ηλικία. Αυτόν, την εξαιρετική  σύζυγο του Μαίρη και τα τρία τους παιδιά.Την Ελένη, τη Βάσω και τον Γεράσιμο. Πολύ καλοί άνθρωποι όλοι. Και υπομονετικοί…Ποτέ δεν αλλάξαμε κακή κουβέντα. Ποτέ δεν μάς έκαναν την παραμικρή παρατήρηση, παρά το γεγονός ότι σαν παιδιά κάναμε και λίγη φασαρία παραπάνω…
          Ο παπά Φώτης ήταν και αρκετά μορφωμένος, ως πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Δεν ήταν, μάλιστα, λίγες οι φορές που φιλοξενούσε τα καλοκαίρια Καθηγητές Πανεπιστημίου στο σπίτι του.
          Προσπαθούσε πάντα να βοηθά, όπου έκρινε ότι υπήρχε ανάγκη. Δυναμικός – αεικίνητος ιερέας, συμμετείχε διαρκώς στις δραστηριότητες της Μητρόπολης από διαφορετικά πόστα. Αρωγός επί σειρά ετών των Μητροπολιτών του νησιού. Πρωτοστατούσε σε κάθε δραστηριότητα Θεολογικού, Κοινωνικού και Πολιτιστικού επιπέδου.
          Ακούραστος εργάτης ήταν από το πρωϊ έως το βράδυ είτε στη Σισσιώτισσα, είτε στην Ιερά Μητρόπολη, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, σε προχωρημένη ηλικία. Θα πρέπει να πούμε ότι επί των ημερών του η εκκλησία της  Σισσιώτισσας βελτιώθηκε αισθητά, καθώς έγιναν πολλά έργα συντήρησης και αναβάθμισης του ναού. Αυστηρός μεν, με ηθικές αρχές και αξίες αδιαπραγμάτευτες, γλυκομίλητος δε και πονετικός…Θα μάς λείψει πολύ.
          Καλή δύναμη στη γυναίκα, τα παιδιά και το εγγονάκι του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.