Κοινωνία

Συλλυπητήριες επιστολές για την απώλεια του Νίκου Φραντζή (Ανανεωμένο)

125views

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟ

Με μεγάλη θλίψη, με τις καρδιές μας βαριές από την δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετάμε σήμερα ένα δικό μας άνθρωπο, έναν πρώην συνάδελφο, με Αυτοδιοικητική διαδρομή η δράση του οποίου σημάδεψαν την Πολιτική, Κοινωνική, Οικονομική και Αυτοδιοικητική ζωή του τόπου μας.

Φεύγεις σήμερα από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι που όλοι, μοιραία, θα ακολουθήσουμε κάποτε

Μόνο που φεύγεις πολύ νωρίς.

Πάνω στην πιο αποδοτική σου ώρα και ενώ μπορούσες ακόμη να προσφέρεις πολλά με την εμπειρία, την αγωνιστικότητα, την φιλοτιμία, τη συνεχή διάθεση προσφοράς στο Δήμο μας και τους πολίτες.

Κανείς μας, ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν ήθελε να πιστέψει ότι θα έχανες την μάχη για τη ζωή που έδινες όλο αυτό διάστημα.

Ίσως γιατί όλη σου η ζωή, ήταν γεμάτη από αγώνες και μάχες: Για ιδανικά, αξίες, αρχές και για την πρόοδο του τόπου μας.

Αξίες που οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπηρετούμε όλοι.

Για όλα αυτά τα σημαντικά, τα αληθινά, και τα μεγάλα, που αξίζουν πραγματικά στη ζωή του ανθρώπου, θα σε κρατήσουμε για πάντα στην καρδιά μας .

Τις ευχές μας για Δύναμη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Οικογένεια σου

Οι Συνάδελφοι σου στο Δήμο Αργοστολίου

Αλεξάνδρα Φραγκισκάτου

Κατερίνα Ανδρεάτου

Σοφία Κουστουμπάρδη

Γεράσιμος Παυλάτος

Μανώλης Σπαθής

Αλέξης Αυγουστάτος

Γεράσιμος Αυγουστάτος

Ρεβέκκα Παπαναστασάτου

Γιώργος Παπαδάτος

Ελένη Βαλλιάνου

Αμαλία Γκορίνη

Ευτυχία Τζανετάτου

Αγγελική Πεφάνη

Ευαγγελία Παπαναστασάτου

Διονύσης Μηλιαρέσης

Σταματούλα Τσιμάρα

 

Η τελευταία χαρά κατευόδιο

  Η παρουσία του Νίκου Φραντζή στα δημόσια πράγματα υπήρξε πολύχρονη και  δημιουργική με πλούσιο έργο.

Συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια με πολλές ιδιότητες από διάφορες θέσεις, αναπτύσσοντας παράλληλα και μια πολύ καλή φιλία.

Οι ευαισθησίες του πολλές με προεξάρχουσα αυτή για τον πολιτισμό.

Η τελευταία μας συνεργασία υπήρξε ιδιαίτερα στενή και το σημαντικότερο αντικείμενό της ήταν η ολοκλήρωση των διαδικασιών για το «Μουσείο Γ. Σκλάβου».

Ατελείωτες ώρες, παρά τα προβλήματα υγείας του, διέθεσε για να γίνει κατορθωτή η μεταβίβαση της συλλογής των έργων του Γεράσιμου Σκλάβου.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2022  πήρε μεγάλη χαρά με την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου και την εξέφρασε αγέρωχος, επιστρατεύοντας όσες δυνάμεις του απέμεναν, μπροστά στις κάμερες.

Νίκο, έφυγες με μια μεγάλη ικανοποίηση επισφραγίζοντας το δημιουργικό σου έργο.

Καλό ταξίδι, θα σε θυμόμαστε με αγάπη.

 

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

 

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Δήμου Σάμης εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Νίκου Φραντζή στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. Είχε υπηρετήσει και στο Δήμο Σάμης αφήνοντας το αποτύπωμά του στην οργάνωση και ανάπτυξη του Δήμου μας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σάμης

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                            25-1-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΧΕΙΜΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΝΙΚΟ ΦΡΑΝΤΖΗ.

Είναι μεγάλη μου τιμή που στην αυτοδιοικητική μου διαδρομή αξιώθηκα να συμπορευθώ , να συνεργαστώ και να αγωνιστώ  με το Νίκο Φραντζή σε δύσκολες εποχές , σε εποχές που η αυτοδιοίκηση έβαζε τα θεμέλια της. Η δράση του και συνδρομή του  πολιτική, κοινωνική, οικονομική και αυτοδιοικητική συνέβαλε στο να ανοίξουν οι δρόμοι προόδου και προκοπής.

Μας αποχαιρέτησε μια προικισμένη προσωπικότητα, που συνέκλιναν τα χαρακτηριστικά του ήθους, της ευπρέπειας, της αξιοπρέπειας, του αυτοσεβασμού, της  συνέπειας, της σοβαρότητας και της σκέψης. Ένας ιδιαιτέρως αγαπητός αυτοδιοικητικός , ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή , με αδιαπραγμάτευτα, τη δύναμη και το μεγαλείο ψυχής. Σε όλη του τη ζωή έδινε μάχες… για τη γενέτειρα του, για την οικογένεια του, για την τοπική αυτοδιοίκηση, για την ευρύτερη κοινωνία, για την ενδυνάμωση της  ιόνιας περιφέρειας και είχε κερδίσει δικαίως την εκτίμηση ,την αγάπη και το σεβασμό όλων για το ήθος και την προσφορά του.

Αγαπητέ φίλε Νίκο,  τα λόγια είναι φτωχά, η θλίψη μεγάλη… Το πάνθεον της Αυτοδιοίκησης είναι βαθιά ορφανεμένο ,από την πρόωρη απώλειά σου….

Θρηνούν  μαζί με όλους και όλα όσα τόσο αγάπησες …ο ουρανός της Λειβαθούς με τις μνήμες του ήλιου ,το πέταγμα των γλάρων στην παραλία του Λουρδά, η άμμος ,τα κοχύλια ,το μπλε της θαλασσινής Αβύθου ,  το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, η Λακήθρα, τα Μεταξάτα, οι Κεραμειές , όλοι οι τόποι , οι άνθρωποι, που αγαπούσες, κουβαλούσες κι έχουν κουρνιάσει μέσα σου…

Το μεγαλείο της ψυχής σου , δυναμικό  και κοφτό σαν του αετού, ευαίσθητο σαν το θρόϊσμα του χελιδονιού, χάριζε γενναιόδωρα την άνοιξη της ψυχής σου, σε όλους μας.

Θα λείψεις σε όλους που σε γνωρίσαμε και σε αγαπήσαμε, γιατί ήσουν αυθεντικός. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στη συνοδοιπόρο σύζυγο σου , στην οικογένεια, τους οικείους και τους φίλους  σου. Η παρακαταθήκη αξιών και αρχών -που τίμησες και υπηρέτησες-φυλακτά του μέλλοντος-    θα συνοδεύει και θα καθοδηγεί όλους μας .

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας

Γιώργος Μαχειμάρης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Ληξούρι 25-1-2023

ΜΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Νίκου Φραντζή, Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Ο Νίκος υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση από διάφορα μετερίζια μέχρι το τέλος της ζωής του με απαράμιλλο ενδιαφέρον και αφοσίωση στο καθήκον, με όραμα και στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ας είναι αιωνία η μνήμη του.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου

 

Ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας για την απώλεια του Νίκου Φραντζή

Ο Νίκος Φραντζής υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος και αγαπητός φίλος από τα εφηβικά μας χρόνια. Υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση με επιτυχία και αγάπη για τον τόπο μας αρχικά ως Πρόεδρος της Κοινότητας Μεταξάτων, αργότερα ως Δήμαρχος Λειβαθούς και τα τελευταία χρόνια ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου. Ήταν ένας προσινής άνθρωπος πάντα με χαμόγελο, ειλικρίνεια εντιμότητα και συναινετική διάθεση. Αντιμετώπισε την αρρώστια με θάρρος και αισιοδοξία μέχρι το τέλος. Θα τον θυμόμαστε και θα μας λείπει πάντα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, θα βρεθούμε δίπλα της σε ότι χρειαστεί.Ναπολέων Μαραβέγιας
Καθηγητής ΕΚΠΑ
π. Αντιπρύτανης , π. Υπουργός
Ο σύλλογος δημοτικών υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για το θάνατο του Νίκου Φραντζή
Και εκφράζει Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος
Ο πρόεδρος
βλάχος Παναγής
Ο γραμματέας
Γεράσιμος καραντινός
Ο αντιπρόεδρος
Μιχάλης αγγουριάς

Με αφορμή τον χαμό του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου Νικόλαου Φραντζή  συνήλθε σήμερα Τρίτη 24  Ιανουαρίου  2023  το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου    και ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση  του παρακάτω ψηφίσματος:

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου και πρώην Δημάρχου Λειβαθούς ΝΙΚΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για την μεγάλη απώλεια ενός εξαίρετου διοικητικού και αιρετού στελέχους της αυτοδιοίκησης.

Απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εργάστηκε από το 1983 στους Δήμους Αργοστολίου και Σάμης και διετέλεσε προϊστάμενος διευθύνσεων οικονομικού, διοικητικών υπηρεσιών, ΚΕΠ, Δ/ντης του Καποδιστριακού Δήμου Σάμης και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου.

Τιμήθηκε από την λαϊκή ψήφο και υπηρέτησε όλα τα αιρετά αξιώματα της αυτοδιοίκησης.                                                                                                                                            

  • Την περίοδο 1991-1999 διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Μεταξάτων  και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδος.
  • Από το 1996 έως το 1999 διετέλεσε πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων του Νομού Κεφαλονιάς-Ιθάκης.
  • Την περίοδο 2000-2002 και 2006-2010 συμμετέχει ως Δημοτικός Σύμβουλος στον Καποδιστριακό Δήμο Λειβαθούς.
  • Την περίοδο 2003-2006 διετέλεσε Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Λειβαθούς.

Ο Νίκος Φραντζής πάλεψε με θάρρος αξιοπρέπεια και ήθος για αρκετά χρόνια τις δυσμενείς καταστάσεις της υγείας του, χωρίς ποτέ να χάσει την διάθεση για προσφορά υπηρετώντας μέχρι τέλους όρθιος το καθήκον του.

Αποχαιρετούμε με βαθιά αισθήματα συγκίνησης έναν πολύτιμο συνεργάτη, συνάδελφο και συναγωνιστή στην διαμόρφωση και πρόοδο των αυτοδιοικητικών θεσμών της Κεφαλονιάς.

Κατόπιν αυτών το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

  1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια  του Δημάρχου και όλων  των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια και τους οικείους του, επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα.
  2. Να προτείνει την ονομασία οδού της Κοινότητας Μεταξάτων στο όνομα του.
  3. Αντί στεφάνου να διατεθεί το ποσό των  5.000, 00 Ευρώ για την αγορά εξοπλισμού στην Φιλαρμονική Λειβαθούς.
  4. Να  παραστεί αντιπροσωπεία του  με επικεφαλής τον Δήμαρχο στην εξόδιο ακολουθία.

ΓΡΑΦΕΙΟ   ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ           

 

 

 Ο Νίκος Φραντζής υπήρξε ένας ωραίος άνθρωπος. Διακρίθηκε σε όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε, επιστημονικά, επαγγελματικά, πολιτικά, κοινωνικά. Δημιούργησε μαζί με την αγαπημένη του Μαριάννα μια θαυμάσια οικογένεια.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του επί πολλά χρόνια και από διάφορους ρόλους. Ήταν γνώστης, υπεύθυνος, ανοιχτός στις νέες ιδέες. Προσπαθούσε πάντα να είναι στην πρωτοπορία των πραγμάτων. Ορθολογιστής και οραματιστής, με κριτική σκέψη και κοφτερό μυαλό.

Ο Νίκος ανήκει σε μια γενιά πολιτικών-κοινωνικών στελεχών που πορεύτηκε στη ζωή της με γνώμονα τη συλλογική προσφορά.

Είχα τη τιμή να είναι φίλος μου. Θαύμασα τις πολλές αρετές του. Δεν φανταζόμουν όμως ποτέ το μέγεθος της ανδρείας του. Η αντιμετώπιση της ασθένειάς του είναι μνημείο αισιοδοξίας, μάθημα γενναιότητας. Δίδαγμα Ζωής.

Φίλε Νίκο,

Δυστυχώς δεν έφυγες πλήρης ημερών. Έφυγες όμως ως πλήρης άνθρωπος.

Σε ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Η Μαριάννα, ο Κωστής, η Ελένη, ο Γιώργος, η Βέρα, θα σε θυμούνται και θα σε τιμούν, όπως κι εμείς οι φίλοι σου.

Αλέκος Καλαφάτης

 

Σχετικά με την απώλεια του Νίκου Φραντζή, Γενικού Γραμματέα Δήμου Αργοστολίου ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με βαθιά θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε έναν φίλο, έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή υπηρέτησε με ακεραιότητα την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Νίκος Φραντζής με τον μαχητικό του χαρακτήρα προσέφερε πολλά στη δημόσια διοίκηση τόσο με την προσωπική στάση ζωής του, όσο και μέσα από τα δημόσια καθήκοντά του.

Τα θερμά συλλυπητήριά στους οικείους του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Π.Ε Κεφαλληνίας & Π.Ε. Ιθάκης

Σταύρος Π. Τραυλός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αργοστολίου εκφράζει για το θάνατο του Νίκου Φραντζή τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του και στους οικείους του.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αργοστολίου.

 

Συλλυπητήριο Μήνυμα για την απώλεια του Νίκου Φραντζή

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Νίκο Φραντζή, έναν ξεχωριστό άνθρωπο που υπηρέτησε με συνέπεια την τοπική αυτοδιοίκηση και τον πολιτικό του χώρο.

Επρόκειτο για δημόσιο λειτουργό συγκροτημένο και με αγάπη για τον τόπο μας. Άριστος οικογενειάρχης, πολιτισμένος άνθρωπος και αγαπητός στη τοπική μας κοινωνία.

Τα τελευταία χρόνια είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου.

Κατά τη συνεργασία μας διαπίστωσα, ακόμη, το ψυχικό του σθένος και το απόθεμα δυνάμεων που κατέθεσε -παρά τη προσωπική του μάχη- στον αγώνα ο Δήμος Αργοστολίου να λειτουργήσει ομαλά. Για το ζήτημα δε της δημιουργίας του Μουσείου Σκλάβου, η συμβολή του Νίκου ήταν καθοριστικής σημασίας.

Στην αγαπημένη του σύζυγο Μαριάννα, τα παιδιά, τους συνεργάτες και τους οικείους του εκφράζω τα συλλυπητήριά μου. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Παναγής Καππάτος

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του Νίκου Φραντζή, ενός δραστήριου και δημιουργικού ανθρώπου με μεγάλη παρουσία και προσφορά στον τόπο μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Νίκος Φραντζής διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Μεταξάτων και Δήμαρχος Λειβαθούς. Επίσης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κεφαλλονιάς-Ιθάκης (ΤΕΔΚ-ΚΙ) καθώς και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).
Η θητεία του ως Προέδρου της ΤΕΔΚ Κεφαλονιάς-Ιθάκης συνδέθηκε με την πραγματοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και πρωτοπόρων δραστηριοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών μας.
Διετέλεσε επίσης, Προϊστάμενος υπηρεσιών καθώς και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου.
Σε όλη τη δημιουργική διαδρομή του, κίνητρο του ήταν η αγάπη για τον τόπο μας και η διάθεση του για προσφορά.
Με συνεχή ενεργή παρουσία και ακούραστη δραστηριότητα, από όλες τις θέσεις που ανέλαβε, προσέφερε στην ανάπτυξη και στον πολιτισμό του τόπου μας και συνέβαλλε στην πρόοδο του.
Αφήνει σημαντική παρακαταθήκη το έργο του, καθώς και το αποτύπωμα μιας παραγωγικής και δημιουργικής διαδρομής.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
Στην αγαπημένη του οικογένεια εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Αλέξανδρος Παρίσης
Πρόεδρος
Περιφερειακής Ένωσης Δήμων
Ιονίων Νήσων

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι ο φίλος μου Νίκος Φραντζής έχασε τη μάχη για τη ζωή και δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας. Τη δοκιμασία της υγείας του τα τελευταία χρόνια, την αντιμετώπισε με θαυμαστή αντοχή, δύναμη αλλά και περίσσευμα ψυχής που φανέρωνε θέληση για ζωή.

Ο Νίκος ήταν ερωτευμένος με την τοπική αυτοδιοίκηση, την Κεφαλονιά, τη Λειβαθώ και τα Μεταξάτα, και αγωνίστηκε με πολιτική συνέπεια και υπευθυνότητα,  υπερασπιζόμενος μέχρι τέλους τα οράματά του, αφήνοντας το αποτύπωμά του στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη και σε όλη την Ελλάδα.

Είμαι σίγουρος ότι στην τοπική ιστορία, θα καταγραφεί ως μια προσωπικότητα που με την πορεία και το ήθος του, τη συμμετοχή, τη δράση και την προσφορά του, αφήνει σπουδαίο αυτοδιοικητικό και κοινωνικό έργο.

Τον ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε από το 1991 μέχρι ακόμη και σήμερα ως εμπλεκόμενοι και οι δύο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και για την ειλικρινή και γνήσια φιλία μας.

Νίκο σε αποχαιρετώ με συγκίνηση και με την ελπίδα ότι θα συνεχίσεις από εκεί ψηλά να παρακολουθείς την πορεία των Νησιών μας στο μέλλον.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε φίλε μου Νίκο. Αυτό το τελευταίο ταξίδι σου να είναι ήρεμο και γαλήνιο. Θα σε θυμάμαι πάντα με θαυμασμό, εκτίμηση και αγάπη.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη Μαριάννα και στα παιδιά του Κωστή και Γιώργο.

 

Διονύσης Π. Γασπαρινάτος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.