Κοινωνία

Συλλυπητήρια επιστολή της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης για την απώλεια του καθηγητή Νίκου Μπούκα

177views

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΕΣ ΕΥΧΕΣ

Το Εφορευτικό Συμβούλιο, η Διευθύντρια και η υπάλληλος της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης με συναισθήματα θλίψης πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού Νίκου Μπούκα, καθηγητή Μουσικολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Ο Ν. Μπούκας άφησε ζωντανό το στίγμα του στην οργάνωση και λειτουργία του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων, που είχε έδρα στο Ληξούρι, και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους φοιτητές του. Δεν ξεχνάμε τον αγώνα του για τη διατήρηση και αναβάθμιση του συγκεκριμένου Τμήματος.

Από νωρίς το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μελέτη, διάσωση και ανάδειξη της κοσμικής και εκκλησιαστικής μουσικής του νησιού μας, ενώ δημοσίευε άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συμμετείχε σε επιστημονικά συνέδρια. Μελετητής παλαίτυπων και χειρογράφων μουσικού περιεχομένου, είχε ασχοληθεί με την έρευνα και μελέτη ανάλογου υλικού, που φυλάσσεται στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.