Πολιτική

Στάθμευση – Αργοστόλι: Στο σχεδιασμό του Δήμου υπόγειο και περιφερειακό πάρκινγκ

135views

Για το ζήτημα της δημιουργίας νέων χώρων στάθμευσης μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Διονύσης Μινέτος στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5.

“Υπάρχει και μια τέταρτη εργολαβία που είναι να ξεκινήσει σύντομα, η οποία είναι 5 εκ. ευρώ από το ταμείο Ανάκαμψης , τα οποία έχουμε πάρει και υπάρχει ο ανάδοχος, ο οποίος έχει έρθει στην Κεφαλονιά για να δούμε τα σημαία παρέμβασης. Στην εργολαβία αυτή προβλέπεται να διαμορφώσουμε το πρώτο περιφερειακό πάρκινγκ που είναι στην περιοχή του κλειστού γυμναστηρίου «Αντώνης Τρίτσης».

Εκεί αυτή τη στιγμή σταθμεύουν 60 αυτοκίνητα και με τον τρόπο που εμείς διαμορφώνουμε τους χώρους, θα τετραπλασιαστεί η χωρητικότητα. Συνεπώς, κάποιος μπορεί να αφήσει το αυτοκίνητο εκεί και να μην το πάρει στην πόλη, και για να μπει στην πόλη θα χρησιμοποιήσει την αστική συγκοινωνία.

 

Δεν έχουμε μαγικό ραβδί, βρίσκουμε χρήματα και κάνουμε τους διαγωνισμούς για να εφαρμόσουμε ένα – ένα όλα αυτά. Δεν τα ψηφίσαμε για να μείνουν στο συρτάρι, έχουν μια λογική και μια σύνδεση. Για να δεις την εικόνα και να λειτουργήσει καλά, πρέπει να εφαρμοστούν όλα.

Ταυτόχρονα, αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε ένα υπόγειο πάρκινγκ  το οποίο περισσότερο θα εξυπηρετήσει την περιοχή της πλατείας, το οποίο θα είναι κοντά στο περιβολάκι , είμαστε στη φάση του σχεδιασμού, αλλά δεν έχουμε εξασφαλίσει ακόμη χρηματοδότηση. Ο χώρος είναι εξασφαλισμένος, και αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε όσα θα προβλέπει (ασανσέρ, σκάλες διαφυγής κλπ). Είμαστε σε πολύ καλό στάδιο, αλλά αυτό βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης. Ο Δήμαρχος έχει φροντίσει και έχει κάνει τις επαφές του , έχει πάρει υποσχέσεις , αλλά οι υποσχέσεις πρέπει να μετουσιωθούν σε έναν κωδικό με χρήματα. Θα είναι για χωρητικότητα 120 επιπλέον θέσεων στάθμευσης.

Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίσει στάθμευση προκειμένου να λειτουργήσει η οικονομία της πόλης. Δεν είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει θέσεις στάθμευσης γενικώς και αορίστως. Κακώς δεν είναι υποχρεωτικό στις νέες οικοδομές να προβλέπονται θέσεις στάθμευσης. Όποιος φτιάχνει , θα πρέπει να βλέπει τι θα γίνει και με τη στάθμευση του γιατί μετά όλοι φωνάζουν για το Δήμο. Λες και είναι ο Δήμος υποχρεωμένος να εξασφαλίζει πάρκινγκ , ακόμη και αν εγώ αγοράσω αύριο δυο ή τρία αυτοκίνητα.

Και βλέπω δυστυχώς και σήμερα να φτιάχνονται οικοδομές και κανείς δεν ενδιαφέρεται να φτιάξει έναν υπόγειο χώρο , ίσως γιατί ανεβαίνει το κόστος”

Πηγή: www.inkefalonia.gr

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.