Μουσική & ΧορόςΠολιτισμός

Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης: «Ω! Γλυκύ μου Έαρ»-Σάββατο 16 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

319views

Οι τραγουδιστές της αγάπης Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης και ο πρωτοψάλτης Γρηγόριος Κακούρης, το Σάββατο του Λαζάρου 16 Απριλίου 2022 στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη), παρουσιάζουν τη θρησκευτική συναυλία:

«Ω! Γλυκύ μου Έαρ»

Πρόκειται για μια ξεχωριστή πασχαλινή συναυλία, η οποία περιλαμβάνει ύμνους και τροπάρια της Μ. Εβδομάδας με κορύφωση το Θείο Πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου. Επίσης, περιλαμβάνει αποσπάσματα από το έργο «Θεογεννήτωρ Μαρία» σε μουσική του Μάριου Τόκα και σε ποίηση του Αγιορείτη μοναχού Γεράσιμου Μικραγιαννανίτη.

Ορισμένοι από τους ύμνους που θα ερμηνευθούν είναι Ιδού ο Νυμφίος Έρχεται, Τον Νυμφώνα σου ΒλέπωΌτε οι Ένδοξοι ΜαθηταίΕγκώμια Μ. ΠαρασκευήςΑναστάσεως ΗμέραΧριστός ΑνέστηΥψίστου ΜήτηρΦέρουσαΤις μη μακαρίσει Σε κ. ά.

Την ενορχήστρωση και τη μουσική εκτέλεση υπογράφει ο μαέστρος & πιανίστας Γιώργος Τσοκάνης.

Τα αδέλφια Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης κλείνουν φέτος 28 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι υποστηρίζοντας με το καλλιτεχνικό τους ήθος την πεποίθηση «τραγουδάμε για να ενώσουμε τον κόσμο πιστεύοντας στη θεραπευτική δύναμη της καλής μουσικής».

Η παρουσία σας θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στους δύο καλλιτέχνες, οι οποίοι προβάλουν με συνέπεια και σεβασμό το είδος του ελαφρού ελληνικού τραγουδιού που πρεσβεύουν.

Περισσότερες πληροφορίες για τους καλλιτέχνες μπορείτε να αντλήσετε μέσα από την ιστοσελίδα τους: https://karaviotismusic.gr Επίσης, μπορείτε να αποκτήσετε τους δίσκους μέσω του ηλεκτρονικού τους καταστήματος στον παρακάτω σύνδεσμο: https://karaviotismusic.gr/e-shop

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.