Πολιτική

Σπύρος Γαλιατσάτος στον Ionian Galaxy: «Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με συμφέροντα για το καλό των νησιών μας ανεξαρτήτως συνεπειών»

180views

Τη θέση του για το τι σημαίνει να είναι κάποιος βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης και πώς θα κινηθεί ο ίδιος εφόσον ο λαός την νησιών μας τον εκλέξει εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Γαλιατσάτος σε συνέντευξή του στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Βάνιας Σαμόλη στον Ionian Galaxy.

Ο κ. Γαλιατσάτος μίλησε για την αποσάθρωση του παραγωγικού ιστού της χώρας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα 60 δις που δόθηκαν ως ενισχύσεις, όπως είχε αναφερθεί από υποψήφιο της ΝΔ, λέγοντας πως αυτά είναι δανεικά τα οποία θα πρέπει να επιστραφούν εντόκως και θα επιβαρύνουν τις επόμενες γενιές και όχι λεφτά από δημοσιονομικό χώρο που δημιουργήθηκε λόγω παραγωγής και ανάπτυξης. Πρόκειται, ωστόσο, για ένα φαινόμενο διαχρονικό και όχι τωρινό, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αν θέλουμε να έχουμε μία βιώσιμη οικονομία και ανάπτυξη.

Επιπλέον ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε μεταξύ άλλων ότι, εφόσον του γίνει η τιμή από τους συμπολίτες του, θα είναι βουλευτής όλων των Κεφαλλονιτών και Θιακών ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν.

Δήλωσε αισιόδοξος από τα μηνύματα που παίρνει από τον κόσμο ότι τόσο σε επίπεδο μονοεδρικής των νησιών μας, όσο και κεντρικά ότι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαϊου θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, ακόμα και στην περίπτωση που είναι κυβέρνηση η ΝΔ ο ίδιος, όπως είπε, θα είναι παρών και θα χτυπάει τις πόρτες όλων των υπουργείων, προκειμένου να διασφαλίσει την ικανοποίηση των αναγκών των νησιών μας και των κατοίκων τους. Γνωρίζει, όπως έχει δείξει και στο παρελθόν από τη θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης αλλά και πρωτύτερα, πώς να συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, με γνώμονα πάνω απ’όλα το καλό των νησιών μας.

Από την άλλη βέβαια επεσήμανε πως αν συνεχιστεί η παρούσα κυβερνητική πολιτική, εννοώντας προφανώς με την εκ νέου ανάδειξη της ΝΔ ως κυβέρνηση, τότε η ίδια η χώρα και ο λαός της θα μαραζώσει και αυτό δεν θα αφήσει αλώβητα και τα νησιά μας. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα και μια μεταφορά μιλώντας για το γεγονός ότι αν ο κορμός του δέντρου, εν προκειμένω η χώρα μας ως σύνολο, δεν είναι υγιής, τότε ούτε τα κλαδιά του, ήτοι η περιφέρειά της, θα είναι.

Είπε τέλος ότι είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με όσα συμφέροντα χρειαστεί για το καλό των νησιών μας, ανεξαρτήτως συνεπειών, ειδάλλως δεν θα κατέβαινε καθόλου στις εκλογές.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Σπ. Γαλιατσάτου στο ηχητικό που ακολουθεί:

ΠΗΓΗ ekefalonia

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.