Πολιτική

Σκάνδαλο το Μουσείο Σκλάβου λέει ο “Ημερήσιος”

520views

Σε απόλυτο πανικό ο ολιγάρχης δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος «ανάθεσε» στο Νίκο Φραντζή γενικό γραμματέα του Δήμου να «καθαρίσει» πρωτομαγιάτικα και μάλιστα με την πρωτοφανή ενέργεια αποκλεισμού από τους αποδέκτες της «απάντησης» τον «Η»(!) για τα αλλεπάλληλα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας σχετικά με το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ της χρήσης του κτιρίου της (πρώην) Τράπεζας Ελλάδας αποκλειστικά ως Μουσείο Σκλάβουκαι όχι όπως αγοράστηκε το 2007 για Δημοτική Πινακοθήκη Κεφαλλήνων Καλλιτεχνών!

Αμφιβάλλουμε αν έχει ξανασυμβεί ποτέ και σε κανένα μέρος του κόσμου αποκλεισμός από τους αποδέκτες μιας απάντησης σε δημοσιεύματα του μέσου ενημέρωσης που αποκλειστικά και μόνο αυτό και μόνο αυτό έχει δημοσιεύσει!

Το είδαμε κι αυτό στην εποχή της δημαρχίας του ολιγάρχη Θεόφιλου Μιχαλάτου!

Μόνο που δεν σκέφτηκε ο Θεόφιλος …Φραντζής ότι με την απάντηση του και της παγκόσμια και πρωτότυπη ενέργεια του της μη αποστολής της στον «Η», ΦΩΝΑΖΕΙ τον πανικό και το φόβο που έχει περιέλθει από τις αποκαλύψεις του «Η» της εφημερίδας μας!

Αυτή η ενέργεια αποτελεί ΤΙΜΗ για τον «Η» κύριε Θεόφιλε …Φραντζή!

Λίγα λόγια σχετικά με τον υπογράφοντα την «απάντηση» κ. Φραντζή

Καταρχήν ο Νίκος Φραντζής που φέρεται να υπογράφει την «απάντηση» και από το email του οποίου στάλθηκε σε όλα τα μέσα της Κεφαλονιά …ΕΚΤΟΣ του «Η» που αφορά (!), είναι ο διορισμένος από τον Θεόφιλο Μιχαλάτο γενικός γραμματέας του Δήμουκαι άγνωστο γιατί δεν αναφέρει τον τίτλο του. Και για να ξέρουμε για ποιόν συζητάμε είναι έμμισθος με το μυθικό για τα σημερινά δεδομένα ποσό των 3.017,73 ευρώ μεικτά το μήνα (1.822,41 ευρώ καθαρά) όπως προκύπτει από το τελευταίο χρηματικό ένταλμα πληρωμής Απριλίου 2022 με αριθμό 921/2022.

Άρα …«άξιος ο μισθός του» για τον ρόλο που ανέλαβε να υπερασπιστεί «το αφεντικό» του σε μια καυτή υπόθεση με απροσδιόριστες προς το παρόν διαστάσεις!

Πάμε παρακάτω.

Ο Φραντζής έχει μείνει στην ιστορία λιγότερο για το έργο του ως δήμαρχος Λειβαθούς και περισσότερο για το ιλιγγιώδες χρεωστικό άνοιγμα που άφησε (το 2007) στον επόμενο δήμαρχο που τον κέρδισε για λίγους ψήφους και πρώην συνεργάτη του Θεόφιλο Μιχαλάτο (ΝΑΙ στο σημερινό δήμαρχο και «αφεντικό» του).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μιχαλάτου στις 13/3/2011 «Ο Δήμος (Λειβαθούς) όπως αναφέρεται και στην υπ’αριθμ. 35/2007 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, στις 31-12-2006 έχει συνολικό άνοιγμα προς την αγορά και τρίτους ύψους 8.420.180,47 € (ταμειακό υπόλοιπο σε Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων 2.882.374,36€)!!!

Στην ίδια επίσης ανακοίνωση του Θεόφιλου αναφέρεται με σαφήνεια ότι:

«Στις 31-12-2010 ο Δήμος Λειβαθούς παραδίδει τα ηνία στο Δήμο Κεφαλλονιάς. Του «παραδίδει» επίσης και χρέη συνολικού ύψους7.286.643,17€ εκ των οποίων τα 3.104.077,91€ είναι το άνοιγμα του Δήμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (βλ. απογραφή Δήμου)».

Η απάντηση του Φραντζή στις αποκαλύψεις του Θεόφιλου ήταν …«άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» για την ουσία του προβλήματος και το ταμειακό υπόλοιπο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που του παρέδωσε και μέχρι σήμερα 16 χρόνια μετά και άγνωστο για πόσο ακόμα θα πληρώνουν όλοι οι δημότες του σημερινού Δήμου και όχι μόνο της Λειβαθούς!!!

Διευκρίνιση: Όλα τα προηγούμενα αναφέρονται για να δούμε πως η σημερινή συνηγορία του κ. Φραντζή μόνο τυχαία δεν είναι…

Και πάμε στα σημερινά.

Ο Φραντζής ανέλαβε να «ξεπλύνει» τον Θεόφιλοαπό το μέγα ΣΚΑΝΔΑΛΟ με την χρήση του Κτιρίου της Τράπεζας.

Και αυτό το έργο ανέλαβε να το φέρει σε πέρας ο Φραντζής με τη γνωστή μέθοδο όταν ο κρινόμενος έχει «λερωμένη τη φωλιά του»: «Η μπάλα στην κερκίδα» και αποπροσανατολισμός με επιχειρηματολογία που στοχεύει στο συναίσθημα και στην προκειμένη περίπτωση περί της αναγκαιότητας της αξιοποίησης των έργων του Σκλάβου –μέχρι τους …Κερκυραίους επιστράτευσε ο αθεόφοβος!– και καθόλου στην ουσία του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ!

Προφανώς όλα αυτά εις γνώση, αν όχι και κατ’ επιταγή, του δημάρχου…

Γι’ αυτό και η δική μας απάντηση δεν απευθύνεται στο Νίκο Φραντζήτον αμειβόμενο αδρά συνεργάτη του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, αλλά στον ίδιο τον δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Ποιος, λοιπόν, αγαπητέ Θεόφιλε, υποστήριξε όλα αυτά που αναφέρονται δια χειρός του συνεργάτη σου για την αξία του μεγάλου Κεφαλονίτη Γεράσιμου Σκλάβου και αμφισβήτησε το τεράστιο έργο του προφανώς για να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον του «Η»;

Γιατί Θεόφιλε,δεν υπογράφεις ο ίδιος την «ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ» παρά βάζεις ένα σημερινό συνεργάτη σου με τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, πριν λίγα χρόνια «είσαστε στα μαχαίρια»; Μήπως, λέμε μήπως, γιατί «ξεχρεώνονται γραμμάτια» όπως λένε οι κακές γλώσσες;

Γιατί Θεόφιλε,δεν επέλεξες την γενέτειρά του Σκλάβου τη Λειβαθώ για να στηθεί το ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας έργο του; Γιατί πέρασες στο ντούκου την πρόταση της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» ότι «Η συλλογή θα πρέπει να πάει στη Λειβαθώ, καθώς ο καλλιτέχνης κατάγεται από την Δ.Ε. Λειβαθούς»;

Γιατί Θεόφιλε,ξεπετάς την πολιτική διάσταση του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ με το αφελές επιχείρημα που ούτε σε παιδιά του νηπιαγωγείου δεν μπορεί να απευθύνεται: «Καμία ασυνέπεια με την προεκλογική δέσμευση του Θεόφιλου για Δημοτική Πινακοθήκη – Γλυπτοθήκη αφού από την πρώτη ημέρα ο Δήμαρχος εγκαταστάθηκε στο Δημαρχείο της πλατείας Βαλλιάνου και όχι στα Μέγαρα!»(Σημείωση: Το …«στα Μέγαρα» είναι προφανές ατυχές ευφυολόγημαπου παραπέμπει σε …«τρικυμία εν κρανίω»!)

Θ. Μιχαλάτος

Γιατί Θεόφιλε,εσύ ένας έμπειρος στα αυτοδιοικητικά πράγματα ξεπετάς με τόση ελαφρότητα την ποινική διάσταση του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ όταν για άλλο λόγο αγοράστηκε το κτίριο και για άλλο λόγο το χρησιμοποιείς σήμερα,με το δημαγωγικό επιχείρημα«Το κτήριο της πρ. Τρ. Ελλάδος πράγματι αγοράστηκε το 2007 από τον τότε Δήμαρχο Αργοστολίου Γεώργιο Τσιλιμιδό και τη Δημοτική Αρχή, για να αξιοποιηθεί ως Δημοτική Πινακοθήκη (καθολικό αίτημα της εποχής που υφίσταται μέχρι και σήμερα), βασικός στόχος να γίνει Χώρος Πολιτισμού. Και όχι πολυτελή δημαρχιακά γραφεία, όπως εξελίχθηκε στα προηγούμενα χρόνια …(στα οποία μπαινόβγαιναν οι σημερινοί επικριτές!)»!

Καταλαβαίνεις εν τέλει, κύριε δήμαρχε, ότι χρησιμοποιείς επιχειρήματα άκρατου λαϊκισμού που σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα ακόμα και στα μάτια των πιο ένθερμων υποστηριχτών σου;

«Ναι το Κτίριο αγοράστηκε από τον Τσιλιμιδό για να αξιοποιηθεί ως Δημοτική Πινακοθήκη και  σήμερα γίνεται Χώρος Πολιτισμού (Σημείωση: Εννοείται το Μουσείο Σκλάβου) γιατί οι σημερινοί επικριτές τον χρησιμοποίησαν τα προηγούμενα χρόνια ως πολυτελή δημαρχιακά γραφεία»!

Ή μήπως έχεις την εντύπωση Θεόφιλε ότι ένα τέτοιο επιχείρημα θα σταθεί σε τυχόν έλεγχο από οποιαδήποτε αρχή για αλλοίωση των όρων λήψης δανείου από τον Δήμο; 

Σημείωση «Η»:Προφανώς ο Θεόφιλος, πάντα δια χειρός Φραντζή, εντάσσει στους «σημερινούς επικριτές» και τον «Η».

Ή μήπως έχεις την εντύπωση Θεόφιλε, ότι θα ξεπεράσεις με ευφυολογήματα ότι τρία χρόνια μετά την εκλογή σου η συγκεκριμένη δέσμευση σου για την χρήση του Κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδαςέρχεται να προστεθεί στον σωρό των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων σου με τελευταίο κατόρθωμά σου μια άλλη χρήση αυτής της Καμπάνας;

Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση της Δημοτικής Πινακοθήκης τεκμήριο της προσωπικής σου διάψευσης είναι οι χθεσινοί σου «ορκισμένοι αντίπαλοι»…

Ν. Φραντζής

Το συμπέρασμα από την «ξαφνική» επίθεση Θεόφιλου …Φραντζή στον «Η».

Εδώ και καιρό όλα τα σημάδια δείχνουν πως ο Θεόφιλος είναι σφόδρα ενοχλημένος από την κριτική του «Η» και ψάχνει την ευκαιρία να κάνει την επίθεσή του!

Τώρα την βρήκε με αφορμή τις αποκαλύψεις από τον «Η» του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ με την χρήση του Κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας!

Την βρήκε όμως με τρόπο που τον εκθέτει. Φωνάζοντας …τον πανικό που τον διακατέχει και τον τρόμο που ανοίγεται από την ΟΣΜΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥπου είναι άγνωστο (ακόμη) με τα στοιχεία που έχουν δει το φως και αυτά που έρχονταισε …τι είδους αίθουσες θα καταλήξει!

Κύριε δήμαρχε Θεόφιλε Μιχαλάτε …Φραντζή:

«Παραπλανητική ενημέρωση» για το κτίριο της Τράπεζας και το Μουσείο Σκλάβου ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ και οι υποτακτικοί σουόταν ισχυρίζεστε «ότι χρηματοδοτείται με 3,5 εκατ.» το έργο (χαρακτηρίζοντάς μάλιστα ξεφωνημένα καθ’ υπερβολή «πρωτοφανές» το ποσό) και η αλήθεια είναι ότι χρηματοδοτείται μόνο με …2,5 εκατ. (με την 4496/5-5-2021 απόφαση ένταξης με ΑΔΑ: 6Φ0Υ46ΜΤΛΡ-50Ι).

«Εμπαθή κριτική και προσωπική επίθεση στο δήμαρχο Αργοστολίου»χαρακτηρίζεις την αποκαλυπτική δημοσιογραφία και κριτική του «Η», προφανώς για να αποφύγεις τηΑν απάντηση στα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουμε καθημερινά!

«Ανήκουστη αντιπολιτιστική και αντιπατριωτική επίθεση» χαρακτηρίζεις την κριτική που σου γίνεται προφανώς, γιατί αφενός θεωρείς «πολιτιστική επίθεση»την κρητική και προτιμάς τη «σιωπή των αμνών» των ιδιόκτητων μέσων σου και αφετέρου γιατί επιλέγεις την προπαγάνδα της σχολής Γκέμπελς αντιστρέφοντας προκλητικά τα αληθή γεγονότα!

Και μιλάς, τέλος, για «προσπάθεια υποβάθμισης του Μεγαλύτερου Πολιτιστικού Έργου που εξελίσσεται στον τόπο μας …όταν το προσπερνάς με διαστρεβλώσεις, ψευδείς αναφορές και αυθαίρετες ερμηνείες»που σε κανένα σημείο της ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ σου (δια χειρός πάντα Φραντζή) δεν στοιχειοθετούνται όλα τα παραπάνω οπότε και καταλήγουν να είναι …καταχθόνιοι αφορισμοί!

Ως επίλογο …θα βάλουμε στη σωστή απόδοση τον δικό σου επίλογο, Θεόφιλε …Φραντζή:

«Με το αύριο που όλα μετριούνται με το χρήμα και την ανταπόδοση υπηρεσιών ας ασχοληθούν οι ισχυροί του χρήματος και οι θλιβεροί (για την κατάντια τους) συνεργάτες του αδυνατούντες να αντιληφθούν ότι η κοινωνία σήμερα και η συντριπτική πλειοψηφία της νέας γενιάς ουδόλως ενδιαφέρονται για τις εκφυλιστικές καταστάσεις που εμφανίζονται και τις ολιγαρχικές πρακτικές που εφαρμόζονται στην πολιτική ζωή».

Υ.Γ.Αφού βρε αθεόφοβε Θεόφιλε κατάφερες και το Φραντζή να βάλει την υπογραφή του εκθειάζοντας «τη συμβολή του βουλευτή μας Παναγή Καππάτου και την εκδήλωση ενδιαφέροντος προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» …ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!

Ούτε οι Νεοδημοκράτες της Κεφαλονιάς δεν δίνουν τέτοια στήριξηστον κυβερνητικό βουλευτή…

Αναδημοσίευση από το kefalonianmantata.gr

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.