Υγεία

Σεμινάρια επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Ινστιτούτο Prolepsis και το GIVMED: Ενίσχυση του εγγραμματισμού μαθητών σε θέματα εμβολιασμού και χρήσης φαρμάκων

161views

Σεμινάρια επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Ινστιτούτο Prolepsis και το GIVMED: Ενίσχυση του εγγραμματισμού μαθητών σε θέματα εμβολιασμού και χρήσης φαρμάκων

 

Το Ινστιτούτο Prolepsis (prolepsis.gr), σε συνεργασία με το GIVMED (givmed.org) και τη στήριξη της UNICEF, πραγματοποιεί σεμινάρια επιμόρφωσης για την ορθή χρήση και αξιοποίηση των φαρμάκων και των εμβολίων. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πραγματοποιούνται διαδικτυακά έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, περιλαμβάνει το επιστημονικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη του εγγραμματισμού των παιδιών σχετικά με τα φάρμακα και τα εμβόλια, καθώς και υποστηρικτικές βιωματικές και ψηφιακές δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν στην τάξη. Το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού υλικού βασίζεται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες βιβλιογραφικές πηγές και είναι προσαρμοσμένο στο γνωστικό επίπεδο των μαθητών.

Τα σεμινάρια με τίτλο: «Ενίσχυση του εγγραμματισμού των παιδιών σε θέματα εμβολιασμού και χρήσης φαρμάκων μέσω επιμορφώσεων σε εκπαιδευτικούς» πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος: «Εξασφάλιση της πρόσβασης των παιδιών σε φάρμακα και ανάπτυξη βασικών τους γνώσεων σχετικά με τα φάρμακα και τα εμβόλια», το οποίο υλοποιεί το GIVMED με την υποστήριξη της UNICEF.
Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει ως εταίρος – επιστημονικός συνεργάτης, έχοντας αναλάβει την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά και τις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: prolepsis.gr          

 

 

Λίγα λόγια για το GIVMED

Το GIVMED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, που εξασφαλίζει την πρόσβαση κοινωνικά ευπαθών ομάδων σε φάρμακα (ηλικιωμένους, παιδιά, άπορους, πρόσφυγες, ψυχικά ασθενείς). Ιδρύθηκε τον Μάρτιο 2016 και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει συνολικά 666,446 φάρμακα και προϊόντα υγείας, αξίας 4.900.890 ευρώ μέσω ενός δικτύου 175 κοινωφελών φορέων-σημείων δωρεάς.

*Το GIVMED αναλαμβάνει τον ηλεκτρονικό συντονισμό των δωρεών και όχι την αποθήκευση, παράδοση ή τον έλεγχο των φαρμάκων.

 

Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο Prolepsis

Το Ινστιτούτο Prolepsis είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον χώρο της δημόσιας υγείας από το 1990. Αποστολή του Ινστιτούτου είναι να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπονώντας ακαδημαϊκή έρευνα και εφαρμόζοντας τα αποτελέσματά της σε ανθρωπιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προαγωγή υγείας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.