ΚοινωνίαΠολιτισμός

Πρόσκληση σε Ανοικτή Συζήτηση στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη από τους Harrison Farina and Cassie Hill, Villanova University, USA 

70views

Πρόσκληση σε Ανοικτή Συζήτηση στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη 

από τους Harrison Farina and Cassie Hill, Villanova University, USA

Θέμα: Η φιλοσοφία στον τομέα της παραγωγής : Αρχαίες και νέες προοπτικές  

Σας προσκαλούμε σε μια ανοιχτή συζήτηση για τον αρχαίο Αριστοτελικό φιλόσοφο και βοτανολόγο Θεόφραστο στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη  Αργοστολίου, την Πέμπτη 7 Ιουλίου και ώρα 10.00 πρωινή.

 Η συζήτησή μας, δεκτική στις ιδέες και γνώμες σας, θα εξετάσει τους τρόπους παραγωγής και τη φιλοσοφία ως πρακτική για έναν βιώσιμο κόσμο. Θα εξερευνήσουμε τη γεωργία ως τέχνη συμμετοχής στην αναγέννηση της φύσης και τον αντίκτυπο της ανθρώπινης δραστηριότητας στη γη του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Θα διερευνήσουμε μαζί τον ρόλο των απλών, καθημερινών πρακτικών μέσα από μια πειραματική προσέγγιση, που θα συνδυάζει την τέχνη, τη γεωργία και τη φιλοσοφία. Το θεωρητικό μέρος θα μελετήσει την ελληνική αντίληψη της τέχνης ως «τέχνης» μέσα από τα γραπτά του Αριστοτέλη και του Θεόφραστου, φιλοσόφων που συνέδεσαν τον φυσικό κόσμο με την κοινωνική ζωή.

Demeter and Triptolemus.png

Δήμητρα και Τριπτόλεμος
 

Είσοδος ελεύθερη με εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας

και με την ευγενική παραχώρηση του χώρου από την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.