Πολιτική

Πρόοδος και ομαλότητα ή χάος ξανά; Ιδού η απορία! 

262views
Πρόοδος και ομαλότητα ή χάος ξανά; Ιδού η απορία!
Ενώ οδεύουμε με βεβαιότητα στο τέλος της πρώτης άκρως επιτυχημένης θητείας της πανηγυρικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την προκήρυξη νέων εθνικών εκλογών την Άνοιξη του 2023, η αντιπολίτευση προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την πολιτική ατζέντα από τις αδιαμφισβήτητα πολιτικές και οικονομικές επιτυχίες μας σε δήθεν σκάνδαλα που απλά δεν υπάρχουν!
Έτσι, η αντιπολίτευση θέλει να ξεχάσουμε πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τις γνωστές εξωγενείς δυσκολίες που συνάντησε (την Πανδημία του Κορονοιού και τους πολεμοχαρούς Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν και την επακόλουθη ενεργειακή κρίση, τον πληθωρισμό και την διεθνή ύφεση που έρχεται αλλά εμείς θα αποφύγουμε) κατάφερε να τηρήσει όλες τις πολύ σημαντικές προεκλογικές υποσχέσεις της!
Η φιλελεύθερη κυβέρνηση με ανθρώπινο πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε ότι λίγες άλλες κυβερνήσεις στον κόσμο μας. Μείωσε τους δυσβάσταχτους φόρους και την γραφειοκρατία (αλλάζοντας προς το καλύτερο τις σχέσεις εμάς των πολιτών με το γνωστό απάνθρωπο κράτος του παρελθόντος,) αυξάνει τους μισθούς και τις συντάξεις μετά από μια δεκαετία μειώσεων και προπαντός αποδεδειγμένα λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό!
Στα τρεισήμισι χρόνια που μας κυβερνά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης η χώρα μας γνωρίζει την διεθνή καταξίωση για τις οικονομικές επιδόσεις της με τη μεγάλη άνοδο στην εισροή ξένων επενδύσεων και τα διεθνή ρεκόρ στον τουρισμό! Έχουμε γίνει, αντί για αντικείμενο ελεημοσύνης και γελοιοποίησης των Ευρωπαίων εταίρων μας που είμαστε στο παρελθόν, τώρα χώρα υψηλό πρότυπο για τις προαναφερόμενες και άλλες επιτυχίες μας για την υπόλοιπη Ευρώπη και κόσμο!
Όποτε, τέλος, το μόνο πολιτικό ερώτημα στις εθνικές εκλογές που έρχονται τον επόμενο ελπιδοφόρο νέο έτος 2023 είναι αν θέλουμε να συνεχίσουμε στον αξιοζήλευτο αυτοδύναμο δρόμο της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και ανθρωπιστικής πρόοδο ή να επιτρέψουμε τους εαυτούς μας να παρασυρθούμε ξανά σαν λαός από τα ψέματα των λαϊκιστών οδηγώντας μας ξανά στην πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα και βαθύ χάος που όλοι γνωρίσαμε στο πρόσφατο παρελθόν μας!
Σπύρος Καγκάδης
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.