Κοινωνία

Προβολή Ντοκιμαντέρ «Λουλούδια του πελάγους» του Γιώργου Μεσσάρη στο Μουσείο Ληξουρίου

156views

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Λουλούδια του πελάγους» του Γιώργου Μεσσάρη

 

          Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη διοργανώνει την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023, 8.30 μ.μ., στην αίθουσα του Μουσείου Ληξουρίου, προβολή του ντοκιμαντέρ Λουλούδια του πελάγους του Γιώργου Μεσσάρη.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις φυσικές ομορφιές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης – αυτά είναι τα «λουλούδια του πελάγους» – αλλά και την ενδιαφέρουσα ιστορία τους, όπως την αφηγούνται διάφοροι ερευνητές, ιστορικοί κ.ά., και όλα αυτά ενταγμένα σε μια όμορφη μυθοπλασία: ένα νεαρό ζευγάρι μαζί με τα παιδιά του ξεκινά από τη μακρινή Αυστραλία, για να επισκεφθούν τον τόπο καταγωγής τους, την Κεφαλονιά. Στο αεροδρόμιο τους υποδέχονται ο παππούς και η γιαγιά….

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ρωσσέτος Λούζης (ο παππούς), Μιμή Παϊζάνη (η γιαγιά), Χαράλαμπος Παπαϊωάννου (ο μπαμπάς), Χρύσα Μαρκάτου (η μαμά), Ελένη Αναγνωστάκη (η κόρη), Ηλίας Κουτεντάκης (ο γιος).

►  Το ντοκιμαντέρ Λουλούδια του πελάγους έχει προβληθεί στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Μόσχας, σε αντίστοιχο φεστιβάλ στην Αγία Πετρούπολη, σε 2 ακόμη πόλεις της Ρωσίας και επίσης στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη.

►      Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Γιώργος Μεσσάρης έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδες της Αυστραλίας για 45 και πλέον χρόνια. Έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει εκατοντάδες ραδιοφωνικά προγράμματα (κυρίως ντοκιμαντέρ) στους σταθμούς 2SER-FM, Symban, 2ΕΑ (Κρατικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Αυστραλίας) του Σίδνεϊ. Από το 2000 και για έντεκα χρόνια ήταν μόνιμος εκφωνητής και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στον Κρατικό Ραδιοτηλεοπτικό Δίκτυο SBS. Είχε την επιμέλεια κειμένων τηλεοπτικών εκπομπών και εκατοντάδων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών διαφημίσεων με συμμετοχή σε πολλές απ’ αυτές καθώς και την επιμέλεια παραγωγής και παρουσίασης τηλεοπτικών ιστορικών (κυρίως) ντοκιμαντέρ. Έχει εμφανισθεί – ως φιλοξενούμενος– σε αμέτρητες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές σε Αυστραλία, ΗΠΑ, Ελλάδα και Κύπρο.

 

                                                                       ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                   ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.