Πολιτισμός

Ποιήματα του Κώστα Ευαγγελάτου στον τόμο της ΕΕΛ “ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022”

257views

Κυκλοφόρησε η ετήσια έκδοση της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ), “ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022”.

Στον καλαίσθητο τόμο συμμετέχουν με λογοτεχνικά έργα τους, όλων των κατηγοριών του γραπτού λόγου, μέλη της ιστορικής εταιρίας, που ιδρύθηκε το 1934 στην Αθήνα με πρώτο πρόεδρο της τον Γρηγόριο Ξενόπουλο.
Στην φετινή έκδοση στην οποία ανθολογούνται εβδομήντα δόκιμοι λογοτέχνες μέλη της ΕΕΛ, δημοσιεύονται και δώδεκα πρόσφατα, ανέκδοτα ποιήματα, του μέλους της Κώστα Ευαγγελάτου, ζωγράφου, ποιητή, θεωρητικού της τέχνης και εικαστικού περφόρμερ. Ο Κώστας Ευαγγελάτος που αρχισε να γράφει πεζοποιήματα το 1973, μαθητής στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, έχει κυκλοφορήσει έκτοτε πολλές ποιητικές συλλογές, στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα, αισθητικά δοκίμια, λευκώματα, ημερολόγια τέχνης και θεωρητικά άρθρα με κριτικές λόγου και τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.