Κοινωνία

Παντελής Ιωαννίδης: Επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη και την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την κατάσταση που επικρατεί στο “Μύλο του Πετρία”

315views

ΠΡΟΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΠΕ ΙΘΑΚΗΣ
ΣΤΑΥΡΟ Π. ΤΡΑΥΛΟ
Αριθμ. πρωτ. 6187/ 2023

ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
Αριθμ. πρωτ. 676 / 2023

Η διαγράμμιση της Εθνικής οδού Αργοστολίου – Σάμης που έγινε για την οδική ασφάλεια ιθαγενών & επισκεπτών ολοκληρώθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2023. Το έργο μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και επιβλέφθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, με προϋπολογισμό 37.985,19 €.

1) Η διαγράμμιση Σάμη – Αργοστόλι ολοκληρώθηκε ( σταμάτησε ) λίγα μέτρα μετά από το ΚΤΕΟ στην περιοχή Ραζάτα.

2) Από το ΚΤΕΟ έως και τον κόμβο《 Μύλος Πετρία 》 στον Κούταβο, που είναι το ποιο δύσκολο σημείο της διαδρομής Σάμη – Αργοστόλι ( από εκεί που περνούν χιλιάδες αυτοκίνητα ολοχρονικά & ιθαγενών & επισκεπτών )
η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κεφαλληνίας δεν πρόσεξε ότι δεν έγινε διαγράμμιση σε αυτό το επικίνδυνο σημείο ;;;;

3 ) Διαγράμμιση δεν έγινε ( από εκεί περνούν όλα τα φορτηγά και λεωφορεία, γενικά μεγάλα οχήματα ) ούτε μέσω της διαδρομής – γέφυρα Αγίας Βαρβάρας που καταλήγει πάλι στο Μύλο Πετρία

4) Η επίβλεψη σίγουρα έγινε μέσα από κάποιο γραφείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων…!!!

5 ) Περίμενα με υπομονή τέσσερις μήνες μήπως φέρουν και άλλο χρώμα για να ολοκληρωθεί η διαγράμμιση έως το《 Μύλο του Πετρία 》μα …. μάταια .

6 ) Επίσης έχει χορταριάσει τόσο πολύ ο δρόμος σε σημείο που νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε μονόδρομο….

7 ) Και το ποιο κορυφαίο, ανακοίνωση του Δήμου Αργοστολιού της διοίκησης Μιχαλάτου ( την βλέπετε παρά κάτω ) που συμβουλεύει τους πολίτες και τους ενημερώνει για την επιβολή προστίμων ….την ίδια στιγμή που τα χορτάρια οργιάζουν στο συγκεκριμένο δρόμο….Το τσιγάρο που πετάει ο ασυνείδητος οδηγός ή ο συνοδηγός ενός αυτοκινήτου που πάει ;;;;; Δεν πηγαίνει στα χορταρια που δεν έχουν κοπεί δίπλα από τους δρόμους ;;;

Πρόστιμο στην Διοίκηση Μιχαλάτου ποιος θα ρίξει ;;;; Πρόστιμο στην Διοίκηση Τσαγκαροπουλου – Κρατσα και στον εκπρόσωπό της – Τραυλού ποιος θα ρίξει ;;;;

Η ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ

Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων
Ο Δήμος Αργοστολίου καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων του, όπως προβούν στον καθα­ρισμό τους, απομακρύνοντας τόσο τα χόρτα όσο και οποιαδήποτε άλλα υλικά.
Η υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων προκύπτει από:
Την υπ’ αριθ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ Β’ 1346/25.4.2012) όπου ρητά αναφέρεται:
«1. Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά. 2. Στους χώρους αυτούς απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων – σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους» και
Το Ν.3852/2010 άρθρο 94 παρ. 1 αριθμ. 26 όπου ρητά αναφέρεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος επιβάλλει πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου.
Ο Δήμος προσβλέπει στη συνεργασία των ιδιοκτητών των ακινήτων προς αποφυγή κάθε αρνητικής συνέπειας για το περιβάλλον, την ζωή και την περιουσία των πολιτών, αλλά και για την αποφυγή της επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

Ο Δήμαρχος
Θεόφιλος Μιχαλάτος

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας, Παντελής Ιωαννίδης.

Υ.Γ 1 ) Εύχομαι να μην γίνει κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, εύχομαι να μην υπάρξουν φωτιές.

Υ.Γ 2 ) Έχουν περάσει 4 μήνες έως σήμερα ( κρατήστε την ημερομηνία 30 Απριλίου 2023 ) κανένα ενδιαφέρον για το κόψιμο στα χορταρια και την ολοκλήρωση της διαγράμμισης….

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.