Πολιτική

Παναγής Καππάτος – Ψηφιακοί υδρομετρητές για το δίκτυο ύδρευσης της Κεφαλονιάς

187views

Ψηφιακοί υδρομετρητές για το δίκτυο ύδρευσης της Κεφαλονιάς

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης η προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών για το δίκτυο ύδρευσης της Κεφαλονιάς, συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ. Αναλυτικά:

Για το Δήμο Ληξουρίου 1.200.000 ευρώ
Για το Δήμο Σάμης 1.200.000 ευρώ
Για το Δήμο Αργοστολίου 1.100.000 ευρώ

Δικαιούχος είναι η ΔΙΑΔΕΥΑΔ Κεφαλονιάς.

Η τηλεμετρία είναι απαραίτητη για την βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων της Κεφαλονιάς. Οι ψηφιακοί υδρομετρητές με ασύρματη λειτουργία έχουν πολλαπλά οφέλη:

Καθιστούν δυνατή τη μείωση της σπατάλης και τον άμεσο εντοπισμό διαρροών, βλαβών ή υδατοκλοπών
Δίνουν εικόνα της κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα τη δικαιότερη χρέωση των καταναλωτών
Βοηθούν τους δήμους να διαχειρίζονται καλύτερα περιόδους λειψυδρίας ή υψηλής ζήτησης στις τουριστικές περιοχές
Μειώνουν το κόστος για τη συλλογή δεδομένων και προσφέρουν στατιστικά στοιχεία για την πρόγνωση της ζήτησης και την καλύτερη διαχείριση του δικτύου

Ο Δήμος Ιθάκης έχει ήδη χρηματοδοτηθεί για ανάλογο έργο τηλεμετρίας μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ενώ από το ίδιο πρόγραμμα ο Δήμος Αργοστολίου προχωρά στην εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ελέγχου ύδρευσης.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.