Πολιτική

Παναγής Καππάτος – Στην Πύλαρο για την 1η Συνάντηση για το Βιώσιμο Τουρισμό

258views

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση για το Βιώσιμο Τουρισμό στο Πολύκεντρο Πυλάρου «Θέμος Ποταμιάνος» στα Διβαράτα, που διοργάνωσαν ο Δήμος Σάμης και το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Συγχαρητήρια στους επαγγελματίες του τουρισμού και στους πολίτες του Φισκάρδου για την επιλογή του χωριού στους τρεις υποψήφιους οικισμούς για τον διαγωνισμό «Καλύτερο Τουριστικό Χωρίο» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Η βοήθεια της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη υπήρξε καθοριστική για αυτή την εξέλιξη.

Στην τοποθέτησή μου επεσήμανα βασικές προϋποθέσεις για το βιώσιμο Τουρισμό στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, για τις οποίες όλοι οι φορείς πρέπει να εργαστούμε από κοινού, όπως:

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας

Η αναβάθμιση των ευρυζωνικών μας δικτύων και της ταχύτητας σύνδεσης στο διαδίκτυο

Η ανθεκτικότητα των δικτύων και των υποδομών που δέχονται πιέσεις από φυσικές καταστροφές αλλά και το μεγάλο αριθμό επισκεπτών το καλοκαίρι

Η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του εναλλακτικού τουρισμού για τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος

Η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου είτε με επισκέπτες που θα συνδυάζουν εργασία και τουρισμό είτε με διαφορετικές κατηγορίες τουριστών.

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια, που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους φορείς να αξιολογήσουν τα δεδομένα μετά από μια επιτυχημένη τουριστική περίοδο σχετικά με το τουριστικό πρότυπο που πρέπει να ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια. Θα ήταν χρήσιμο αυτή η συνάντηση να καθιερωθεί στο τέλος κάθε τουριστική περιόδου.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.