Πολιτική

Παναγής Καππάτος-Ομιλία στη Βουλή για τη στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας

167views

Ομιλία στη Βουλή για τη στελέχωση της δικαστικής αστυνομίας

Υπερψηφίστηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για  την επιτάχυνση των διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας της Δικαστικής Αστυνομίας.

Για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλονιάς, των οποίων η πλήρωση θα γίνει με διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Μια (1) του κλάδου ΤΕ και δύο (2) του κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

Στην ομιλία μου στην ολομέλεια τόνισα πως η δικαστική αστυνομία αποτελεί διαχρονικό αίτημα όλων των φορέων της δικαιοσύνης. Θα ενισχύσει δικαστές και εισαγγελείς με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που θα συνδράμει στο ανακριτικό έργο, καθώς και  στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προανάκρισης και άλλων προανακριτικών πράξεων.

Η Δικαστική Αστυνομία είναι ένας επιτυχημένος θεσμός που εφαρμόζεται σε προηγμένα δικαστικά συστήματα, θα συνδράμει αποτελεσματικά στην επιτάχυνση της απονομής των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών.

Βίντεο και κείμενο της ομιλίας μου στο σύνδεσμο: https://shorturl.at/HP458

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.