ΟικονομίαΠολιτική

Παναγής Καππάτος – Ενημέρωση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο – Πληρωμές 59.660€ σε 3.925 πολίτες στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη

162views

Ενημέρωση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο – Πληρωμές 59.660€ σε 3.925 πολίτες στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου αρχίζει η σταδιακή πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου Επιβατών στους δικαιούχους νησιώτες, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι εν λόγω πληρωμές αφορούν σε αιτήσεις για τη χρηματοδότηση μετακινήσεων επιβατών του Δ’ Τριμήνου του έτους 2021, καθώς και του Α’ Διμήνου του έτους 2022.

Για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη αντιστοιχούν πληρωμές 59.660€ σε 3.925 συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα για την Κεφαλονιά θα καταβληθούν 49.907€ σε 3.248 συμπολίτες μας και στην Ιθάκη 9.753€ σε 677 συμπολίτες μας.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη διασφαλίσει τη συνέχιση του μέτρου για τα επόμενα χρόνια με δεσμευμένο προϋπολογισμό.

Ως προς το σκέλος του Μεταφορικού Ισοδύναμου επιχειρήσεων και καυσίμων, οι σχετικές Κ.Υ.Α. για το έτος 2022 βρίσκονται σε στάδιο υπογραφών από τα συναρμόδια υπουργεία και δημοσίευσης σε Φ.Ε.Κ., ενώ παράλληλα γίνονται ενέργειες για την παροχή σχετικών πιστώσεων προς εξόφληση των δικαιούχων επιχειρήσεων και πολιτών.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.