Κοινωνία

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η Τζόγια Καπάτου

207views

Την τελευταία της πνοή άφησε, σε ηλικία 72 ετών, η Τζόγια Καπάτου μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του αντιδικτατορικού κινήματος.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας ενώ η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή στην Κεφαλονιά. Απέκτησε δύο παιδιά και ήταν σύζυγος του πρώην αντιδημάρχου και αγωνιστή του αντιδιδακτορικού κινήματος Μήτσου Αθανασίου.

Η Τζόγια Καππάτου, ως φοιτήτρια της σχολής Ηλεκτρολόγων του Πανεπιστημίου της Πάτρας, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην πρωτοπορία του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Όχι μόνο τις ημέρες της εξέγερσης τον Νοέμβριο του 1973, αλλά και στην οργάνωση του αντιδικτατορικού κινήματος, που ξεκίνησε το 1972, αψηφώντας μαζί με τους συναγωνιστές της, τον φόβο της χούντας.

Τα συλλυπητήρια του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της αγωνίστριας Τζόγιας Καπάτου. Ήταν στέλεχος του φοιτητικού αντιδικτατορικού Κινήματος, ως φοιτήτρια της σχολής Ηλεκτρολόγων του Πανεπιστημίου της Πάτρας και σύζυγος του πρώην αντιδημάρχου και αγωνιστή Μήτσου Αθανασίου, που «έφυγε» νωρίς το 2009.

Ο Δήμαρχος απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, στα παιδιά της, Σόνια και Βασίλη, στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της και στους οικείους της.

ΠΗΓΗ https://www.patrasevents.gr/

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.