Πολιτισμός

“Ο κος Κόλπερτ” με πρωταγωνιστή τον Κεφαλονίτη Κυριάκο Μαρκάτο, του Νταβίντ Γκήζελμαν-16 και 17 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος”

561views

Ο κος Κόλπερτ

Του Νταβίντ Γκήζελμαν

Σε σκηνοθεσία Αγνής Χιώτη

16 & 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΣ

 

ΣΑΡΑ Μα να σκοτώνεις άνθρωπο και να φαίνεται τόσο φυσιολογικό;
ΡΑΛΦ Ίσως να είναι μονόδρομος.
ΣΑΡΑ Ποιο;
ΡΑΛΦ Πρέπει να γνωρίζουμε πως ότι φαίνεται φυσιολογικό εμπεριέχει μέσα του και κάτι αφύσικο. Όπως συμβαίνει και με το φλιτζάνι του καφέ.
ΣΑΡΑ Εκτός κι αν τόσο έχουμε αλλάξει που θεωρούμε εντελώς φυσιολογικό να σκοτώσεις κάποιον
.

 

 

Μια βραδιά με επιτραπέζια παιχνίδια, δύο οικοδεσπότες, δύο καλεσμένους, έναν διανομέα και ένα μπαούλο! Αυτό είναι περίπου Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΛΠΕΡΤ. Ένα έργο όχι και τόσο απλό, γιατί κάποιοι θα πεθάνουν… Ποιοι θα είναι αυτοί; Να ζήσει κανείς η να μη ζήσει; Και αν ζήσει γιατί να πρέπει άραγε να το κάνει ;

 

Η Σάρα και ο Ραλφ, προσπαθώντας να βρουν το νόημα που έχουν χάσει παίζουν ένα παιχνίδι θανάτου.

Μέσα από αστείες και αμήχανες στιγμές, με πιόνια – μαριονέτες τους καλεσμένους τους Εντιτ και Μπάστιαν σκηνοθετούν μια νύχτα που καταλήγει να εξισώνει την βία με εξαγνισμό  ψυχής.

Σε κοινωνίες που παραμορφώνονται κάθε μέρα και πιο πολύ, η μοναξιά μετατρέπει τους ανθρώπους σε θηρία που ο ένας θέλει να κατασπαράξει τον άλλον. Ο θάνατος πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας,δεν μας σοκάρει. Οι σχέσεις κρατιούνται από μια λεπτή κλωστή και το μαζί δεν εκτιμάται για τη δύναμη που μας δίνει, αλλά για το συμφέρον που έχουμε μένοντας δίπλα ο ένας στον άλλον.

 

Όταν έχει χαθεί το νόημα, ακόμα και το να κάνεις έναν φόνο φαντάζει απλό και εύκολο.

 

Κείμενο Νταβίντ Γκήζελμαν

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.