Πολιτική

Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ποιος μας κυβερνά καλύτερα! 

173views
Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ποιος μας κυβερνά καλύτερα!
Το τελευταίο καιρό γίνονται έντονες συζητήσεις ακόμα και παράπονα για το παγκόσμιο φαινόμενο της ακρίβειας και του πληθωρισμού που δυστυχώς επηρεάζει και την χώρα μας.
Οι λύσεις που προτείνονται ενάντια στον πληθωρισμό συμπεριλαμβάνουν συνήθως την παροχή μεγαλυτέρων ακόμα αυξήσεων στους μισθούς, τις συντάξεις και τις παροχές από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όμως, οι παραπάνω προτεινόμενες μεγαλύτερες αυξήσεις σύμφωνα με την οικονομική θεωρία συνεπάγονται, εκτός από το δημοσιονομικό εκτροχιασμό ξανά της Ελλάδας και την αύξηση του ήδη μεγαλύτερου στην Ευρώπη ποσοστού δημοσίου χρέους μας, το κίνδυνο οι προτεινόμενες μεγαλύτερες ακόμα εισοδηματικές αυξήσεις να αυξήσουν με την σειρά τους κι άλλο τον πληθωρισμό.
Όποτε, κάτι τέτοιο θα ήταν δώρο άδωρον από την πλευρά της κυβέρνησης καθώς θα οδηγούσε στο γνωστό φαύλο κύκλο περαιτέρω αυξήσεων του πληθωρισμού και θα χρειάζονταν μετά νέες εισοδηματικές αυξήσεις με καταστροφικές συνέπειες ξανά στην οικονομία μας!
Μόνη λύση στα σημερινά προβλήματα του πληθωρισμού στις τσέπες μας είναι κατά την άποψη μου η συνέχιση των επιτυχημένων πολιτικών της ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας από την κυβέρνηση με την περαιτέρω σημαντική αύξηση του τουρισμού, των εξαγωγών και την εισαγωγή νέων επενδύσεων στην Ελλάδα.
Έτσι, θα αυξηθεί και στο μέλλον η ζήτηση για καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στη χώρα μας και τα φορολογικά έσοδα από τα κέρδη των επιχειρήσεων θα αυξηθούν. Όποτε και η Ελληνική Κυβέρνηση θα μπορεί να δώσει από την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας περισσότερα χρήματα για τους έχοντες ανάγκη. Όλα αυτά μειώνοντας κι άλλο, όπως προβλέπεται, και το υπερβολικά μεγάλο δημόσιο χρέος μας!
Οπότε, ο Ελληνικός λαός θα κρίνει όταν έρθει η ώρα με γνώμονα την αλήθεια αν η φιλελεύθερη με κοινωνικό πρόσωπο Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα πήγε καλύτερα στις γνωστές παγκόσμιες δυσκολίες που χωρίς να φταίει αντιμετώπισε από ότι οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας που μας χρεοκόπησαν όταν στις διεθνείς συγκυρίες δεν υπήρχε η πανδημία, ο πόλεμος, ο παγκόσμιος πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση και σύντομα όπως προβλέπεται η διεθνής (αλλά όχι Ελληνική) ύφεση!
Τέλος, αυτό που χρειάζεται μόνο η Ελλάδα μας εν όψει του δύσκολου ενεργειακά χειμώνα που έρχεται, λόγω του απρόκλητου πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας από την πλευρά των πολιτών και των επιχειρήσεων τους επόμενους μήνες έως την Άνοιξη του 2023. Έτσι αν υπάρχει συνέχεια στην σημερινή πολιτική κατάσταση και σταθερότητα μετά τις Βουλευτικές Εκλογές που θα γίνουν η πατρίδα μας θα συνεχίσει την ταχεία πολύπλευρη ανοδική της πορεία!
Σπύρος Καγκάδης
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.